Logo

Καρασαρλίδου: Αρχές 2020 η κατασκευή της διανομής φυσικού αερίου στη Νάουσα

Από το Γραφείο της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει Σκύδρα, Έδεσσα και Νάουσα:

"Πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη παρουσία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη και εκπροσώπων της ΔΕΠΑ, της ΔΕΔΑ και του ΤΑΠ για το φυσικό αέριο στην Πέλλα, που θα συνδέει και τη Νάουσα.

Συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα που αφορούν την έξοδο από τον ΤΑΠ στο Άσπρο και δρομολογήθηκε ο φορέας που θα αναλάβει την ιδιοκτησία του αποσυμπιεστή από υψηλή σε μέση πίεση, δηλαδή ανάμεσα στον ΤΑΠ και στο δίκτυο που θα κατασκευάσει η ΔΕΔΑ. Ο φορέας αυτός θα είναι η ΔΕΠΑ δικτύων ή ο ΔΕΣΦΑ.

Τονίστηκε ότι: Από το α’ τρίμηνο του 2019 ξεκινά η κατασκευή της διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά και από αρχές του 2020 σε Έδεσσα, Σκύδρα, Νάουσα και Αριδαία μετά τις μελέτες κόστους - οφέλους. Φυσικά για την πραγματοποίηση των έργων απαιτείται η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί για το θέμα συνάντηση της βουλευτού με την αντιπρόεδρο της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ και το στέλεχος της Διεύθυνσης Έργων Γρηγόρη Μήτση δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την κατασκευή του έργου". 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb