Logo

Νάουσα: Στην τελική ευθεία το Κέντρο Συντήρησης Ψηφιδωτών

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ίδρυση και λειτουργία πρότυπου Κέντρου Συντήρησης και Προβολής Ψηφιδωτών σε τμήμα των εγκαταστάσεων της πρώην Μαθητικής Εστίας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Για τον σκοπό αυτό έγινε την Τρίτη 12 Ιουνίου κατάθεση της σχετικής πρότασης από την Έφορο Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη και τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που την ενέκρινε ασμένως.

Μέσα στις επόμενες μέρες ακολουθεί επίσκεψη της κ. Κοτταρίδη και συνεργατών της στον χώρο των εγκαταστάσεων, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας θα γίνει ο προκαθορισμός των εργασιών για τη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιδωτών.

"Προετοιμαστήκαμε μεθοδικά μαζί με την ΕΦΑ και καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο για τη Νάουσα, που με το Κέντρο Ψηφιδωτών μπαίνει δυνατά στον αρχαιολογικό χάρτη της περιοχής. Χωρίς να ξεχνάμε τις ανασκαφές για το πρώτο Πανεπιστήμιο της Οικουμένης, που ξεκινούν σύντομα. Ό,τι λέμε το κάνουμε, ειδικά όταν έχουμε δίπλα μας τόσο δυνατά μυαλά και εργατικούς ανθρώπους όπως η Έφορος Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη. Νιώθω τυχερός και ευγνώμων για τη συνεργασία μας και για αυτά που επιτυγχάνουμε για τον τόπο" δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb