Logo

Οκτώ προτάσεις στον πανελλήνιο φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμός Ιδεών του Δήμου Νάουσας για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου

Με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και οκτώ τελικά προτάσεις ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών του Δήμου Νάουσας για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου.

Οι ιδέες και προτάσεις των Ελλήνων φοιτητών θα αξιολογηθούν από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, πρώτη συνεδρίαση της οποίας έχει οριστεί η 22η Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τη βράβευση των τριών πρώτων συμμετοχών.

Σημειώνεται ότι οι τρεις προτάσεις που θα προκριθούν θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για τη σχετική Μελέτη Ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου, η οποία έχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση και πρόκειται να προκηρυχθεί πολύ σύντομα στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου. Στόχος της διοίκησης του Δήμου Νάουσας είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου χώρου πρασίνου και η σύνδεσή του με τον αστικό ιστό της πόλης.

"Θέλουμε το πάρκο μας να αποτελέσει έναν ξεχωριστό πνεύμονα πρασίνου, με καινοτόμα αισθητική και αειφορική διαχείριση για τις επόμενες δεκαετίες, αλλά και έναν πόλο έλξης των επισκεπτών μας" όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb