Logo

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 22 Δεκεμβρίου 2017 και δημοσιεύθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2018 στο πρόγραμμα "Διαύγεια" η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών.

Με την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, αποτέλεσμα προσπαθειών και επαφών του ίδιου του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, το Χιονοδρομικό Κέντρο αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία του ΑΕΠΟ, γεγονός που συνεπάγεται ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας και διευκολύνει την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου μέσω της υλοποίησης του διεθνούς διαγωνισμού.

"Πλέον οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν στα χέρια τους μια απολύτως ελκυστική διακήρυξη και πλήρη γνώση του περιβαλλοντικού καθεστώτος που πρόκειται να παραλάβουν στο βουνό μας, συνεπώς δύνανται να προγραμματίσουν και να σχεδιάσουν χωρίς μελλοντικές δυσάρεστες εκπλήξεις το επενδυτικό τους σχέδιο για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου σε ένα ορεινό θέρετρο ετήσιας λειτουργίας.

Η έγκριση της ΑΕΠΟ αναδεικνύει τη σοβαρότητα της διοίκησης του Δήμου, καθώς ο διαγωνισμός που πρόκειται να εκκινήσει σε λίγες μέρες έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και εγκρίσεις για να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ισχυρών και αξιόπιστων επενδυτών. Αυτή η διαγωνιστική διαδικασία καταδεικνύει και την τεράστια ποιοτική διαφορά της σημερινής διοίκησης έναντι της προηγούμενης που προκήρυξε τη διαδικασία του ΣΔΙΤ χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένη ΑΕΠΟ, οδηγώντας αφενός τη διαγωνιστική διαδικασία σε πλήρη απαξίωση και αφετέρου θέτοντας σε κίνδυνο τον Δήμο έναντι των επενδυτών που θα αναλάμβαναν τη διαχείριση του Χ.Κ. καθώς ένα χρόνο μετά θα βρίσκονταν στα χέρια με μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που τελικώς απορρίφθηκε από τις αρμόδιες αρχές. Με αύτη την επιτυχία η νέα χρονιά αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς για τον Δήμο μας» τονίζει ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb