Διπλή διάκριση στον δήμο Νάουσας για τις καινοτομίες του

Διπλή διάκριση πέτυχε ο δήμος Νάουσας. Την Πέμπτη, απέσπασε δυο βραβεία στα Best City Awards 2017, ένα για τη Χελωνίτσα, την πρώτη πρότυπη παιδική χαρά κοινής χρήσης και για ΑμΕΑ στην Ελλάδα και ένα για το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων που δίνει εμφαση στην εκπαιδευση των μικρών μαθητών.

Τα Best City Awards έχουν στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις καλύτερες πρακτικές ή λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι περισσότερο οικονομικά βιώσιμες.

Στα βραβεία δηλώνουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.

Στόχος των βραβείων είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

Την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στον χώρο Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, μία πλειάδα αξιόλογων ευφυών και καινοτόμων παραδειγμάτων βράβευσαν τα Best City Awards 2017 στη λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε 

Οι 70 ελληνικές πόλεις και οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν αποτελούν φωτεινά παραδείγματα σε διαφορετικούς τομείς λειτουργίας, είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.