Logo

Την μεταφορά του προσωπικού της ΕΤΑ στον δήμο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Την μεταφορά των εργαζομένων της υπό εκκαθάρισης Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης δήμου Νάουσας στον δήμο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης υπογράμμισε: «Ταλαιπωρηθήκαμε με τον κ. Μάντζιο. Είμαστε όμως περήφανοι γιατί σώσαμε την δημοτική περιουσία και δώσαμε την δυνατότητα στους υπαλλήλους της ΕΤΑ να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στον δήμο πλέον. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουμε σε ισχύ το νόμο που επέτρεπε την μεταφορά εργαζομένων υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων ΟΤΑ στους δήμους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κουρουμπλή και τους συνεργάτες του. Είχαν ανοιχτά αυτιά. Αν δεν είχε αλλάξει ο Υπουργός, θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα. Περάσαμε όλοι δύσκολα, και εμείς και οι εργαζόμενοι . Κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο και ανοίγει ένα νέο, πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική».

dimotiko naousa erfazomen

Συνολικά θα μεταφερθούν 26 εργαζόμενοι που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι 24 εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον δήμο και οι 2 στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου. Οι θέσεις είναι προσωποπαγείς και μετά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία, οι θέσεις θα καταργηθούν.

Ο εκκαθαριστής από την πλευρά του, επεσήμανε ότι έγινε το πρώτο βήμα, με την μεταφορά του προσωπικού. Το άλλο βήμα για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης είναι η μεταφορά των υποχρεώσεων της ΕΤΑ στην δήμο. Για να γίνει το δεύτερο βήμα, πρέπει να γίνουν οι ισολογισμοί των προηγούμενων χρόνων. Με τον τελευταίο ισολογισμό θα ξεκαθαρίσουν τα ποσά των υποχρεώσεων της ΕΤΑ. Με την μεταφορά των υποχρεώσεων στον δήμο, η εκκαθάριση θα είναι πολύ εύκολη. Οι ισολογισμοί αναμένονται στο τέλος Οκτωβρίου.

Την ικανοποίησή τους γι αυτή την εξέλιξη εξέφρασαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb