proteas

tsakiridis tires

logomageia

Αντιπαράθεση Κουτσογιάννη - Καραμπατζού για το υδροηλεκτρικό στο "Μπαχούτσι"

Την αντίδραση του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη προκάλεσε άρθρο του προκατόχου του Τάσου Καραμπατζού για το υδροηλεκτρικό έργο στην περιοχή Μπαχούτσι. Στην απάντηση ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρει:

"Ο κ. Καραμπατζός παραμένει πιστός στη λαϊκίστικη τακτική διαστρέβλωσης και παραποίησης της αλήθειας. Στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα θα οδηγούσε στην κατανόηση ότι το δίκτυο ύδρευσης και όχι οι ανοικτές θέσεις είναι το ισχυρό ‘χαρτί’ του σχεδίου του Δήμου Νάουσας για την αξιοποίηση των νερών, αυτών που ο κ. Καραμπατζός επί 12 χρόνια άφησε βορά στους ιδιώτες.

Η παρουσία εκπροσώπων τόσο σημαντικών επιστημονικών και εκπαιδευτικών φορέων και δομών στην εκδήλωση του Δεκεμβρίου που επικαλείται (Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΡΑΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ΤΑΡ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) και η ανοικτή στήριξή τους στο βραβευμένο σχέδιο του Δήμου μας, εγγυώνται την πορεία του και τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο Δήμος Νάουσας θα είναι πρωτοπόρος πανευρωπαϊκά στην ορθολογική και αποδοτική αξιοποίηση ενός δημόσιου αγαθού.

Ας μην επιχαίρουν λοιπόν (η χαρά δεν τους αφήνει;) αυτοί που επί χρόνια φρόντισαν με την αδιαφορία και την ανεπάρκειά τους να χαρίσουν στους ιδιώτες τον πλούτο των Δημοτών, στους οποίους οφείλουν μια συγνώμη για τους πόρους που τους στέρησαν τόσα χρόνια. Εμείς θα διεκδικήσουμε προς όφελος των Δημοτών και τη θέση «Μπαχούτσι» για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

ΥΓ 1: Η παλαιοκομματική αντίληψη του κ. Καραμπατζού δεν λέει να τον εγκαταλείψει. Εμείς στην υλοποίηση των σχεδίων μας για την πρόοδο του Δήμου δεν σκεφτόμαστε τις εκλογές – όπως αυτός, αλλά το συμφέρον του τόπου. Άλλωστε τα σχέδια μας θα ενισχύσουν τον τόπο για τα επόμενα πολλά χρόνια.

ΥΓ 2: Ας μας δείξει ο κ. Καραμπατζός τη γεννήτρια που έθεσε σε λειτουργία στη ΒΕΤΛΑΝΣ, καθώς και τα έσοδα του Δήμου. Πραγματικά, λίγη ντροπή!".

Το άρθρο Καραμπατζού

Στο άρθρο του ο πρώην δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός αναφέρει:

"Ως απαράδεκτη δυστυχώς, απορρίφθηκε από τη ΡΑΕ η αίτηση που υπέβαλε ο Δήμος Νάουσας τον περασμένο Δεκέμβρη, γιαχορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό ισχύος 1,029 ΜW, στη θέση «Μπαχούτσι».Η αιτιολογία: «...Διαπιστώνεται ότι το αιτούμενο έργο παρουσιάζει πλήρη τεχνική επικάλυψη με το ήδη αδειοδοτημένο με την αριθ. ΡΑΕ ΑΔ-0166/22-10-2001 απόφαση του ΥΠΑΝ .... στους κ.κ. Καραγιάννη –Στεργιόπουλο» και ως εκ τούτου η αίτηση του Δήμου Νάουσας απορρίπτεται ως απαράδεκτη λόγω επικάλυψης».

Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

1.Σαφώς και είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των υδάτων και κάθε άλλης ΑΠΕ. Πάντα όμως με μέτρο και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Άλλωστε το έχουμε δείξει κατά τα χρόνια της διοίκησής μας π.χ. με την αδειοδότηση του μικρού σταθμού της ΒΕΤΛΑΝΣ. Και το κάναμε με 100% με πόρους του Γ’ ΚΠΣ και όχι με δάνεια.

2. Είδαμε στην παρουσίαση του «σχεδίου» τον Δεκέμβρη του 2016, φανταχτερές παρουσίες στελεχών, αλλά δεν είδαμε καμία σοβαρή μελέτη, κανέναν επίσημο, πλήρη και τεκμηριωμένο σχεδιασμό. Ασκήσεις στο «γόνατο» συνεπώς. Για μια ακόμα φορά, προχειρότητα, επιπολαιότητα, παχιά λόγια, ανικανότητα και πλήρης ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής. Γι’ αυτό ήρθε και η απόρριψη της αίτησης ως «απαράδεκτης».

3. Έτσι, μετά και την πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Δήμο μας, πάνε «περίπατο» και όλα αυτά τα βαρύγδουπα που διαλαλεί ο κ. Δήμαρχος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα πολυδάπανα ταξίδια του στο εξωτερικό. Βέβαια, το «επικοινωνιακό» επιτελείο του προσπάθησε –χωρίς αποτέλεσμα- να κουκουλώσει την τεράστια αυτή αποτυχία, λέγοντας ότι ο Δήμαρχος κατεβαίνει στη ΡΑΕ ή ότι θα ...προσβάλλει την απορριπτική απόφαση. Αυτά ας τα αφήσουν για τους αδαείς και τους παρατρεχάμενούς τους. Το αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι αρνητικότατο. Μπορούν να εκδοθούν κάποιες αρχικές εγκρίσεις (π.χ. η αύξηση της ισχύος στο Υ/Η της ΒΕΤΛΑΝΣ). Όμως, μέχρι να φτάσουμε στη χρήση και λειτουργία των Υ/Η, όπου απαιτούνται πλήρεις μελέτες, εμπεριστατωμένα στοιχεία και δεκάδες έλεγχοι και εγκρίσεις από δημόσιους Φορείς, θα κυλήσει πολύ ....νερό κάτω από τις γέφυρες της Αράπιτσας. Επομένως, λιγότερα λόγια και όχι φανφάρες, ερασιτεχνισμούς και πυροτεχνήματα. Γιατί με την προσφιλή τακτική «Μαυρογιαλούρου», ο κ. Κουτσογιάννης, δεν εκτίθεται μόνο ο ίδιος. Γινόμαστε ρεζίλι συνολικά σαν Δήμος Νάουσας. Και αυτή την εξουσιοδότηση δεν την έχει από κανέναν πολίτη.

4. Αμφίβολη πλέον και η βιωσιμότητα του όλου «εγχειρήματος», όταν από τα 2,5 ΜWπου υπολόγιζε να παράξει ως ενέργεια με ετήσια έσοδα 1,4 εκ ευρώ !! - και τα οποία μάλιστα μας υπόσχονταν ότι θα ξεκινήσουν να ρέουν στα ταμεία του Δήμου εντός του 2017 !!!, απορρίφθηκαν τα 1,029 MW, ήτοι το 50% σχεδόν του έργου.

5. Επανειλημμένα θέσαμε ως παράταξη το αίτημα να κατατεθεί και να παρουσιαστεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, η σχετική μελέτη που κατατέθηκε στη ΡΑΕ, για να δούμε όλα τα στοιχεία, να ενημερωθούμε, να διαβουλευτούμε και να πάρουμε τις σωστότερες αποφάσεις για τον τόπο μας. Εις μάτην όμως. Και αυτό, γιατί είναι προφανές: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. Η μόνιμη απάντηση του κ. Κουτσογιάννη: «Να ερχόσασταν στην παρουσίαση». Δεν μας παραξενεύει πια. Μάθαμε πια το πόσο σέβεται και υπολογίζει το θεσμικό μας όργανο και πόσο τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, ακόμη και της δικής του παράταξης που ρωτάνε, χωρίς να παίρνουν απαντήσεις. Όποιος τυχόν ρωτήσει κάτι ή εκφράσει διαφορετική γνώμη, τον θεωρεί εχθρό !!!

6. Όμως, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επειδή ο κ. Κουτσογιάννης έχει επενδύσει τα πάντα σ’ αυτό για τις επόμενες εκλογές, τον καλούμε και ΔΗΜΟΣΙΩΣ πλέον να το φέρει επιτέλους προς ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού προηγουμένως μας παραδώσει τους πλήρεις φακέλους των μελετών με όλο το περιεχόμενο αυτών, για να μπορέσουμε να γίνουμε κι εμείς κοινωνοί και γνώστες και να μην μαθαίνουμε μόνο τα δυσάρεστα αποτελέσματα, που δυστυχώς έρχονται σωρηδόν για το Δήμο Νάουσας".

dyslexia centers

tsiafoulis

sidiropoulos

meimaridis

studio 69