Logo

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος του Ολοκαυτώματος στη Νάουσα (Φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε την Κυριακή (23/4) η 195η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Νάουσας. Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χώρο Θυσίας τελέστηκε Τρισάγιο χοροστατούντος των Μητροπολιτών Βεροίας και Ναούσης Πεντελεήμονος, Ιερισσού και Αγίου Όρους Θεόκλητου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, Ελασσώνος Χαρίτωνος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δρ. Αχιλλέας Ζαπράνης.

Ρίψη στεφάνου στον καταρράκτη έκανε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Στέργιος Πιτσιόρλας, Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα της Ναουσαίας Ηρωίδας, ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η εκπρόσωπος της Βουλής Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών, των πολιτικών κομμάτων, των εκπαιδευτικών-παραγωγικών-πολιτιστικών φορέων και συλλόγων.   

Ακολούθησε αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών.

Αμέσως μετά, στο Μνημείο των 1241 Νεομαρτύρων στο Πλακόστρωτο του πάρκου «Κιόσκι», έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων στο Ηρώο της πόλης, και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την εθιμοτυπική δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος στο εστιατόριο «Volta» στο Δημοτικό πάρκο.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν Στέργιος Πιτσιόρλας, Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η Φρόσω Καρασαρλίδου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Βύνιος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Απόστολος Βεσυρόπουλος, Χρήστος Αντωνίου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κων/νος Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζούλα, οι πρώην βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Άγγελος Τόλκας, Μιχάλης Χαλκίδης, Γεωργία Μπατσαρά, Ηλίας Φωτιάδης εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, παραγωγικών συλλόγων, πολιτιστικών, αθλητικών, συλλόγων και κοινωνικών φορέων και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας.

{jlex}flickr:72157679769469313{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb