Logo

Κουτσογιάννης: "Πρώτα να ξεκαθαρίσει η χρηματοδότηση των μισθών και μετά η μεταφορά των υπαλλήλων της ΕΤΑ"

Την άμεση μεταφορά των 27 υπαλλήλων της ΕΤΑ στον δήμο Νάουσας ζήτησε με παρέμβαση του στην προημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάκης Τσίτσης αλλά στην απάντησή του ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης είπε ότι δεν θα προχωρήσει η μεταφορά των υπαλλήλων στον δήμο αν πρώτα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ξεκαθαρίσει τον τρόπο χρηματοδότησης της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Όπως είπε ο κ. Κουτσογιάννης, το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων είναι 440.000 ευρώ.

Το έγγραφο των εργαζομένων

Πριν την συνεδρίαση, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν έγγραφο με το αίτημά τους, το οποίο αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή το άρθρο 76 του Ν. 4443 (9/12/2016) το οποίο ανοίγει ασφαλή, δίκαιη και ορθή για όλους τους ενδιαφερόμενους διέξοδο για την διευθέτηση ενός χρόνιου και ολοένα διογκούμενου, προβλήματος, Ζητάμε την συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο και την λήψη όλων των προβλεπόμενων από το νόμο αποφάσεων : Λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης, μεταφορά του προσωπικού στον Δήμο, αναδοχή των χρεών της επιχείρησης από τον Δήμο.

Ειδικότερα, με το παραπάνω άρθρο:

α) περιέρχεται στον Δήμο Νάουσας (με την λήξη της εκκαθάρισης) η κυριότητα σημσ/τικότατης ακίνητης περιουσίας, του οικοπέδου εκτάσεως 20 στρεμμάτων στον Άγιο Νικόλαο, και όλες οι επ' αυτού σημαντικές κτιριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και του εξοπλισμού του, που μέχρι σήμερα ανήκουν στην κυριότητα της ΕΤΑ Α.Ε., γεγονός που καθιστά στην πραγματικότητα τον Δήμο Νάουσας οικονομικά ωφελημένο από την ρύθμιση, καθόσον η αξία του παθητικού που αναλαμβάνει ο Δήμος είναι σημαντικά μικρότερη από την αξία του ενεργητικού που παραλαμβάνει.

β) διασώζεται η παραπάνω σημαντική ακίνητη περιουσία από αναπόφευκτες στο εγγύς μέλλον κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των δανειστών της Ε.Τ.Α. Α.Ε., συμπεριλαμβανόμενων του ΙΚΑ και της Εφορίας, αφού η νομική κατοχύρωση της συνευθύνης του Δήμου Νάουσας για την αποπληρωμή των οφειλών της παρέχει στους δανειστές αυτούς, την ασφάλεια ότι θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους χωρίς να καθίσταται αναγκαία η προσφυγή τους στην λύση της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας, λύση που αποτελούσε αναγκαστικό μονόδρομο γι' αυτούς πριν από την ψήφιση της τροπολογίας.

γ) με την λύση της εταιρίας παύει η δημιουργία νέων χρεών αυτής προς το Δημόσιο, Ι Κ.Α., εργαζομένους κλπ και η περιουσία αυτή μπορεί πλέον να καταστεί άμεσα αξιοποιήσιμη/εκμεταλλεύσιμη, αποφέροντας επιπλέον σημαντικά έσοδα στον Δήμο Νάουσας. θέσεις εργασίας οι δικές μας και εξασφαλίζεται η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προσωπικό των κάθε είδους επιχειρήσεων των ΟΤΑ που λύθηκαν με βάσει τις διατάξεις του Ν 3463/06 και του 3852/10 μεταφέρθηκε αυτομάτως και χωρίς προϋποθέσεις στους οικείους OTA.

Ο δήμος δεν έχει παρά να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δυνατοτήτων που του παρέχει ο συγκεκριμένος νόμος και εμείς θα είμαστε σύμμαχοι και αρωγοί σε κάθε δίκαιο αίτημα του προς την κεντρική διοίκηση".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb