Logo

Νάουσα: Παρουσιάστηκε η πρώτη φάση μελέτης για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου

Με στόχο να εκμεταλλευτεί τον ορεινό όγκο του Βερμίου, επιλέγοντας ένα διαφορετικό μοντέλο αξιοποίησης, ο δήμος Νάουσας προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας ώστε να καταστήσει την περιοχή ως δημοφιλή τουριστικό προορισμό επισκεπτών υψηλού χρηματικού προφίλ. "Δεν είμαστε Χαλκιδική, δεν έχουμε τις υποδομές να εξυπηρετήσουμε την μαζικότητα των επισκεπτών της, γι αυτό εστιάσαμε στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού οικονομικού επιπέδου" σχολίασε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στην συζήτηση για την παραλαβή της πρώτης φάσης της μελέτης σκοπιμότητας αξιοποίησης του ορεινού όγκου. Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι ο στόχος μέσα από την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού και του ξενοδοχείου στον Άγιο Νικόλαο, η σύνδεση του ορεινού όγκου με το αστικό κέντρο.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που εκπονεί την μελέτη, σημείωσε ότι μέσα στους στόχους είναι η αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου στα 3-5 Πηγάδια (8,5 εκατομμύρια ευρώ επένδυση) και του ξενοδοχείου στο Άλσος Αγίου Νικολάου (2,5 εκατομμύρια ευρώ επένδυση). Όπως επισημάνθηκε, το χιονοδρομικό κέντρο υστερεί σε κάποια σημεία στον τομέα της χιονοδρομίας ωστόσο έχει πλεονεκτήματα που βοηθούν την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (μετατροπή από απλού χιονοδρομικού κέντρο σε τουριστικό θέρετρο για όλο τον χρόνο). Δηλαδή από ένα κλασσικό χιονοδρομικό κέντρο, να εξελιχθεί σε ένα κέντρο που θα εκμεταλλευτεί φυσιολατρικό τουρισμό αλλά και τον τουρισμό άθλησης και περιπέτειεας. Επίσης η αξιοποίηση του ξενοδοχείου θα στοχεύσει σε οφέλη από την εκμετάλλευση θρησκευτικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού.

Στο επόμενο στάδιο της μελέτης, θα γίνει μια έρευνα αγοράς για να διαπιστωθεί αν υπάρχει διάθεση επενδυτών να εμπλακούν σε ένα τέτοιο πλάνο. "Μας ενδιαφέρει η προσέλκυση επενδυτών που θα θέλουν να μείνουν στην περιοχή για πολλά χρόνια. Γι αυτό θα υπάρξει 30ετή παραχώρηση των εγκαταστάσεων.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα υπάρχουν δεσμεύσεις και ρήτρες. Θέλουμε αγαστή συνεργασία με ανθρώπους που θα έρθουν να επενδύσουν στη Νάουσα. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο το μίσθωμα αλλά η ανάπτυξη πολλαπλών οφελών για την τοπική κοινωνία. Στόχος μας είναι τα συμπεράσματα να τα εντάξουμε στους διαγωνισμούς που θα κάνουμε" σχολίασε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb