Logo

Διαπλάτυνση – διαμόρφωση πεζοδρομίων στη Νάουσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας αποφάσισε την διαπλάτυνση – διαμόρφωση πεζοδρομίου από την οδό Ζαφειράκη μέχρι την οδό Ν. Θεοφίλου και την διαμόρφωση πεζοδρομίου στο τμήμα του κοινόχρηστου χώρου (δρόμου) στη συμβολή των οδών Βασιλέως Φιλίππου και Αλ. Χωνού και μεταξύ του τριγώνου – κήπου και του Ο.Τ.

Αναφορικά με το πρώτο, με αίτησή της ιδιοκτήτρια καφετέριας επί της οδού Ζαφειράκη 8, ζήτησε να της δοθεί η άδεια για υλοποίηση εργασιών διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου στην πρόσοψη του καταστήματός της με δικές της δαπάνες και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε η επέμβαση να περιλαμβάνει όλο το πεζοδρόμιο από την οδό Ζαφειράκη μέχρι την οδό Θεοφίλου και έτσι ώστε το κράσπεδο να βρίσκεται σε απόσταση 4 μέτρων από το κράσπεδο της απέναντι διαμορφωμένης νησίδας. Με αυτήν τη διαμόρφωση το πεζοδρόμιο θα φτάσει να είναι περίπου ιδίου πλάτους με το πεζοδρόμιο της οδού Θεοφίλου στη συνέχειά του. Επίσης, επί της οδού Ζαφειράκη θα γίνει διάβαση ΑμεΑ, ενώ τέτοια διάβαση υπάρχει επί της οδού Θεοφίλου. 

Όσον αφορά το δεύτερο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, μετά από αίτηση δημοτών-περιοίκων, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η δημιουργία τεσσάρων θέσεων στάθμευσης οχημάτων, στο δρομάκι που βρίσκεται επί των οδών Βασιλέως Φιλίππου και Αλεξάνδρου Χωνού, προκειμένου να μην επιβαρύνεται περαιτέρω το κέντρο της πόλης, το οποίο πάσχει από θέσεις στάθμευσης. Η απόφαση αυτή απεστάλη στη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για το νόμιμο έλεγχό της και επιστράφηκε στον δήμο Νάουσας, με την εξής παρατήρηση: « Η απόφαση αφορά στη μετατροπή τμήματος οδού σε χώρο στάθμευσης. Η διαμόρφωση αυτή δεν επιτρέπεται διότι δεν μπορεί να καταργηθεί μια οδός, παρά μόνο να γίνει πεζόδρομος. Οι χώροι στάθμευσης επιτρέπονται σε προβλεπόμενους από το ρυμοτομικό σχέδιο χώρους για το σκοπό αυτό. Επίσης, λόγω του μικρού πλάτους και μήκους του οδικού αυτού τμήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999(ΚΟΚ) και ιδιαίτερα του άρθρου 34, δεν επιτρέπεται η στάθμευση σε καμιά πλευρά της οδού.»

Για το τμήμα αυτό του κοινόχρηστου χώρου (δρόμου) , στη συμβολή των οδών βασιλέως Φιλίππου και Αλ. Χωνού και μεταξύ του τριγώνου –κήπου και του Ο.Τ. , το αστυνομικό τμήμα Νάουσας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας αποφάσισε να γίνει το τμήμα αυτό πεζοδρόμιο με κάποια διαμόρφωση όπως και ο αντίστοιχος τριγωνικός κοινόχρηστος χώρος στη συμβολή των οδών Στουγιαννάκη και Κόκκαρη και με διαμόρφωση προσβάσεων ΑμεΑ εκατέρωθεν αυτού.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb