Στηρίζει τους δύο στρατηγικούς σχεδιασμούς του Δήμου Νάουσας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την απεριόριστη στήριξη της Προεδρίας της Δημοκρατίας στους δύο στρατηγικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης του Δήμου Νάουσας, την αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού για την παραγωγή ενέργειας και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και του πρώτου Πανεπιστημίου της Οικουμένης στην αρχαία Μίεζα, παρείχε με θερμές δηλώσεις του προς τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στη Νάουσα.

Λίγο πριν το επίσημο γεύμα στον Άγιο Νικόλαο, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε τον χώρο των πηγών, ως χώρο εκκίνησης του πρώτου σχεδιασμού. Εκεί ο Δήμαρχος τού ανάλυσε το σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη δύναμη των νερών, ως αναπόσπαστο στοιχείο ανάπτυξης της Νάουσας εδώ και 100 και πλέον χρόνια.

Αντιφωνώντας τον Δήμαρχο στο επίσημο γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:

«Επειδή ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να στηρίζει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, τις προσπάθειες που ιστορικοί τόποι όπως τούτος κάνουν, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως σε ό,τι αφορά αυτό το εξαιρετικό σχέδιο για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα τελεί οιωνεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Θα έχετε όλη μας τη συμπαράσταση γιατί είναι κάτι το πρωτοποριακό το οποίο θα μπορούσαν κι άλλοι δήμοι να σκεφθούν.»

Ακολούθησε επίσκεψη στους Μακεδονικούς Τάφους των Λευκαδίων και στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη για την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας στην κατεύθυνση της ανάδειξης των αρχαίων μνημείων της περιοχής. Ειδική αναφορά έγινε στην ανάδειξη του πρώτου Πανεπιστημίου της Οικουμένης, ως σημείο συνύπαρξης και συνάντησης του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δύο προσωπικοτήτων της ελληνικής ιστορίας που εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να ασκούν παγκόσμια επιρροή.

«Εδώ ακριβώς υπάρχουν τα αδιάψευστα τεκμήρια της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Ένα μνημείο μ’ αυτήν την αξία νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να στηριχθεί όχι μόνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά σε εθνικό επίπεδο. Και σ’αυτόν τον τομέα είμαι στη διάθεσή σας» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Αποχωρώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την άψογη φιλοξενία και την άριστη οργάνωση της επίσκεψής του, δήλωσε εκ νέου υπέρμαχος και θερμός υποστηρικτής των σχεδιασμών του Δήμου. Τέλος υπογράμμισε:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί ενωμένοι εδώ αγωνίζεστε σ’αυτές τις δύσκολες στιγμές για να πάει ο τόπος μπροστά, για να πάει η Νάουσα μπροστά και να έχει ένα μέλλον αντάξιο του μεγάλου παρελθόντος. Γιατί αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες. Είμαστε κληρονόμοι ενός μεγάλου παρελθόντος, κι οφείλουμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε απλώς αχθοφόροι αυτού του παρελθόντος αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε εξίσου ένα λαμπρό μέλλον. Εγώ είμαι πεπεισμένος γι’αυτό. Και θα αναλώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου προς αυτήν την κατεύθυνση».