Κουτσογιάννης: "Μπορούμε να παράσχουμε προσωρινή φιλοξενία σε πρόσφυγες"

Την άποψη ότι η Νάουσα μπορεί να φιλοξενήσει προσωρινά πρόσφυγες αλλά όχι για μεγάλο χρονικό δίάστημα εξέφρασε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. "Εγώ είπα ότι δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε μακροπρόθεσμα πρόσφυγες. Μίλησα για πρόσφυγες κι όχι για μετανάστες. Δεν έχουμε πρόβλημα να φιλοξενήσουμε προσωρινά πρόσφυγες. Η συμφωνία προβλέπει ότι στην Ελλάδα θα μείνουν 70.000" είπε ο δήμαρχος.

"Θα πρέπει να προτείνουμε ως δήμος χώρο για να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους. Διαφωνώ με τις δηλώσεις που έγιναν. Μπορούμε ως Νάουσας να τους φιλοξενήσουμε με ανθρωπιά" τόνισε ο κ. Ρίζος.

Ο κ. Καρτσιούνης αναφέρθηκε στις αιτίες που γέννησαν τους πρόσφυγες και τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας με την ευθύνη του κράτους και την μετακίνηση τους στους προορισμούς που επιθυμούν.

"Αν είναι οικογένειες Σύριων να τους δεχθούμε και να δώσουμε την ψυχή μας. Αν είναι μετανάστες που έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό του δεν μας αφορά" σημείωσε ο κ. Παντζαρτζίδης και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον κ. Μουζάλα για τις πρόσφατες δηλώσεις του.

"Πρόσφυγες και μετανάστες είναι η ίδια πλευρά του νομίσματος και έχει σχέση με την καπιταλιστική παρέμβαση στις εστίες τους" σχολίασε ο κ. Λακηνάνος.

Το προσφυγικό θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας την επόμενη εβδομάδα σε ειδική συνεδρίαση.