Δεν υπάρχει διάθεση στον δήμο Νάουσας για εγκατάσταση hotspot μεταναστών

Αρνητική είναι η θέση της πλειοψηφίας του δήμου Νάουσας να δημιουργηθεί στα διοικητικά της σύνορα hotspot για μετανάστες. Όπως είπε ο δήμαρχος το θέμα θα συζητηθεί σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις του για το θέμα. 

Την άποψη ότι η Ειρηνούπολη δεν πρόκειται να δεχθεί μετανάστες χωρίς χαρτιά εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Νάουσας Θανάσης Παζαρτζίδης. "Καλούμαστε να καλύψουμε τα...ακάλυπτα των Ευρωπαίων. Τα σύνορα της Ευρώπης είναι ανοιχτά μόνο για τους Σύριους.Οι υπόλοιποι, θα μείνουν εδώ. Στην ενότητα Ειρηνούπολης δεν θα δεχθούμε κανέναν...άτσαλο και χωρίς χαρτιά μετανάστη. Θα προβούμε σε άλλα πράγματα" είπε ο πρώην αντιδήμαρχος Ειρηνούπολης και σήμερα σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης με την σειρά του είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. "Το θέμα είναι δύσκολο και θα το συζητήσουμε. Η καταρχήν θέση μας είναι στον δήμο μας που στοχεύει στην τουριστική ανάπτυξη θα είναι δύσκολο αν δημιουργηθεί μια τέτοια κατάσταση. Αν γίνει κάπου ένα hotspot κάποιοι θα μείνουν μόνιμα εκεί".