Logo

Καρασαρλίδου: Λύνεται το πρόβλημα το πρόβλημα με τους εργαζόμενους της ΕΤΑ

karasarlidoy vouli

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου ανακοίνωσε ότι λύνεται το πρόβλημα με τους εργαζόμενους της ΕΤΑ ΑΕ (πρώην ΔΕΤ) του Δήμου Νάουσας με άρθρο που κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ("παράλληλο πρόγραμμα"). Η βουλευτής από την προηγούμενη ακόμη κοινοβουλευτική περίοδο είχε δραστηριοποιηθεί για το θέμα και είχε συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα εργασίας των εργαζομένων της ΕΤΑ ΑΕ του Δήμου Νάουσας που πρόκειται να τεθεί σε εκκαθάριση.

Η ρύθμιση αναφέρει τα εξής:

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 109 του ν. 3852/2010 (Α' 87) αντικαθίσταται ως εξής: «Σε περίπτωση λύσης κοινωφελούς επιχείρησης ή ΔΕΥΑ ή ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ, της οποίας ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 90% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στον οικείο ΟΤΑ, και εφ' όσον ένας ή περισσότεροι από τους κατά το καταστατικό της σκοπούς ή της συστατικής πράξης του ν.π.ι.δ., από το οποίο προέκυψε αυτή κατά μετατροπή της, εκπληρώνονται πλέον από τον οικείο ΟΤΑ ή από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αυτού, το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, μεταφέρεται στον αντίστοιχο Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ., με την ίδια σχέση εργασίας, με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λύση αυτής ή με ειδική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος έχει ήδη εκδοθεί η περί την λύση απόφαση.»

"Προσωπικό ΑμεΑ και ρυθμίσεις προσωπικού ΝΠΙΔ Δήμων"

Επίσης σε άλλη τροπολογία για το "Προσωπικό ΑμεΑ και ρυθμίσεις προσωπικού ΝΠΙΔ Δήμων", περιλαμβάνονται τα εξής:

1.α. Άτομα με Αναπηρία που υπηρετούν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των δήμων που λύονται ή τίθενται σε εκκαθάριση μεταφέρονται στον οικείο δήμο σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

β. Η μεταφορά του ανωτέρω προσωπικού διενεργείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

γ. Ο χρόνος που διανύθηκε στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και λαμβάνεται υπόψη για όλες τις μισθολογικές, βαθμολογικές και ασφαλιστικές συνέπειες.

δ. Η παρούσα καταλαμβάνει και το προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ. που βρίσκονται σε εκκαθάριση κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb