Καρασαρλίδου: επαφές για την επαναλειτουργία τριών μονάδων της Ενωμένης Κλωστοϋφανουργίας

karasarlidoy vouli

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε τη Δευτέρα και Τρίτη συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες για το θέμα της επαναλειτουργίας τριών μονάδων της Ενωμένης Κλωστοϋφανουργίας, δυο στην Κομοτηνή και μία στη Νάουσα. Κατά τις επαφές αυτές συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα που προέκυψε με τον πλειστηριασμό μέρους των μηχανημάτων καθώς και τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος από την Εθνική Τράπεζα.

Κατά τις συναντήσεις από τους κυβερνητικούς παράγοντες δόθηκε η δέσμευση ότι:
1. Με κυβερνητική παρέμβαση θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.
2. Την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει σύσκεψη των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων και της διοικητού της Εθνικής Τράπεζας κ. Κατσέλη για να εξεταστεί πως θα στηριχθεί νομικά το σχέδιο επαναλειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Την Τρίτη το μεσημέρι, η βουλευτής παρέστη δια αντιπροσώπου της στην ενημερωτική εκδήλωση των εργαζομένων, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ, όπου έγινε ανάλυση του σχεδίου επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις. Στην εκδήλωση ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις επαφές που είχε με τους κυβερνητικού παράγοντες και τις δεσμεύσεις που πήρε.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης, που επίσης παρέστη στην εκδήλωση-ενημέρωση, εξέφρασε προς τους εργαζόμενους την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στο εγχείρημα της επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ, θέτοντας ως στόχο την αναβίωση του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, με νέα όμως μορφή και σε νέα βάση.