Τον Σεπτέμβριο η δημοπράτηση των υπόγειων κάδων στη Νάουσα

dim naousa augoust

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδότηση για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στη Νάουσα. «Πιστεύω ότι τον Σεπτέμβρη θα είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε το έργο» σχολίασε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στην προ ημερησίας ενημέρωσή του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας. 

Για το θέμα της ΕΤΑ, ο δήμαρχος Νάουσας είπε: "Πήραμε τελικές αποφάσεις για την ΕΤΑ και στις 20 του Αυγούστου θα έρθουν στο συμβούλιο για να συζητηθούν με στόχο να δώσουμε μια λύση σε αυτό το θέμα που χρονίζει». «Έχει δώσει εντολή ο δήμαρχος να σταματήσουν οι κρατήσεις από 1η Σεπτεμβρίου;» ρώτησε ο κ. Καραμπατζός και χαρακτήρισε πολύ κακούς τους χειρισμούς της διοίκησης. Για απαξίωση της δημοτικής περιουσίας, της συγκεκριμένης επιχείρησης, μίλησε ο Τάκης Ρίζος.

Οριακά είναι τα πράγματα στα δημοτικά νεκροταφεία Νάουσας, όσον αφορά τους διαθέσιμους χώρους. Λίγοι χώροι έμειναν γνωστοποίησε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί από τις υπηρεσίες να κάνουν τις προτάσεις τους και το επόμενο διάστημα θα έρθει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο θέμα του κάθετου οδικού άξονα, ο δήμαρχος πρέπει να λάβει πιο σκληρά μέτρα πρότεινε ο κ. Καραμπατζός και πρόσθεσε ότι αν χαθεί το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ το έργο.

Για ποιο χρόνο αργεί η μεταφορά των πρώην εργαζομένων της ΤΑΔ στον δήμο, ρώτησε ο Λάκης Λακηνάνος. «Οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής είναι να απαξιώσει πρώτα τους φορείς του και μετά να τους ιδιωτικοποιεί;» ρώτησε ο κ. Λακηνάνος. "Η απαξίωση των επιχειρήσεων έχει γίνει εδώ και χρόνια. Που ήταν ο κ. Λακηνάνος όλα αυτά τα χρόνια; Παλεύουμε για το καλό του τόπου. Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει" απάντησε ο δήμαρχος. Για το θέμα των εργαζομένων ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε: "Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Περιμένουμε απάντηση από το υπουργείο".

Πολλά αδέσποτα υπάρχουν στον Στενήμαχο, γνωστοποίησε ο τοπικός πρόεδρος Χρήστος Αλματζής και πρόσθεσε ότι το χωριό αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νερό ύδρευσης αλλά και με τους αγροτικούς δρόμους. Ο κ. Αλματζής είπε ακόμη ότι μένει ένα κομμάτι ακόμη του χωριού που δεν καλύπτεται από δίκτυο αποχέτευσης. Απαντώντας ο κ. Παρθενόπουλος είπε ότι το πρόβλημα της ύδρευσης χρονίζει και οφείλεται στις πολλές παροχές εκτός σχεδίου που χρησιμοποιούν νερό ύδρευσης για άλλους λόγους. Για το δίκτυο της αποχέτευσης, ο κ. Παρθενόπουλος είπε ότι οι συνδέσεις των κατοίκων στο υπάρχων δίκτυο δεν ήταν η αναμενόμενη ώστε η ΔΕΥΑΝ να συγκεντρώσει χρήματα και να ολοκληρώσει το έργο στον Στενήμαχο. Για το αγροτικό δίκτυο, ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% και πρόσθεσε ότι λόγω καιρού δεν ολοκληρώθηκε.

Αν συνελήφθη από κατοίκους να ψαρεύει στην λίμνη του Ζερβοχωρίου (απαγορευμένη περιοχή) ρώτησε τον Γιώργο Βασιλείου ο Θανάσης Παζαρτζίδης και η απάντηση του πρώην αντιδημάρχου ήταν ότι πρόκειται για κακόβουλα σχόλια.

Για ύπαρξη θησαυρού στην περιοχή της Νάουσας μίλησε δημότης και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να πάρει πρωτοβουλίες για να μην υπάρξουν κυνηγοί θησαυρού και με παράνομο τρόπο τον βρουν.

Αν γίνεται έλεγχος σε αποκαταστάσεις τομών του οδοστρώματος, στο έργο της αποχέτευσης, ρώτησε ο κ. Παζαρτζίδης. Στην απάντησή του ο κ. Παρθενόπουλος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, γνωστοποίησε υπάρχει έλεγχος.