Logo

Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας: Έγινε ο απολογισμός του 2014

Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός πεπραγμένων του 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας. Το 2014 ήταν μια χρονιά που διοίκησαν δυο διοικήσεις, μέχρι τον Αύγουστο η διοίκηση Καραμπατζού και από τον Σεπτέμβριο και μετά η διοίκηση Κουτσογιάννη.

«Μας απογοήτευσε ο Καλλικράτης. Μας έδωσε αρμοδιότητες χωρίς πόρους» σχολίασε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός και ανέφερε μια σειρά από έργα που εκτελέστηκαν το τελευταίο διάστημα που είχε την ευθύνη του δήμου Νάουσας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης μεταξύ των άλλων τόνισε: «Εγώ δεν θα μπω στην λογική τι παρέλαβα. Τα είπα στην συνέντευξη τύπου. Αναφορικά, στον απολογισμό του τετραμήνου, ο βασικός στόχος ήταν να μπορέσει η νέα διοίκηση να οργανώσει εκ νέου τις υπηρεσίες, να βάλει νέες προτεραιότητες, να τακτοποιήσει υποχρεώσεις και να κάνει επαφές για να υλοποιήσει το όραμά της. Έγιναν σοβαρές κινήσεις για τα 3-5 Πηγάδια. Κατορθώσαμε έγκαιρα να πάρουμε έγκαιρα τα κλειδιά και να προχωρήσει η υπόθεση για να υπάρξει ανάδοχος και να έρθουν θεαματικά αποτελέσματα για την τοπική αγορά. Ασχοληθήκαμε οργανωμένα με την κοινωνική πολιτική του δήμου. Κάναμε πολλές συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες για να λύσουμε προβλήματα του δήμου. Συντάξαμε κανονισμούς λειτουργίας νομικών προσώπων. Κάναμε κινήσεις για να αναλάβει ο δήμος το κολυμβητήριο. Έγιναν συναντήσεις με τον ΟΣΕ. Κάναμε συνεργασία για θέματα τουρισμού με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Μηδενικές ήταν οι αυξήσεις στα τέλη, ξεκινήσαμε το πλύσιμο των κάδων, θεσπίσαμε μείωση τιμολογίου νερού. Ασχοληθήκαμε με έργα που τελματώσανε».

Ο Δημήτρης Ρίζος σημείωσε: "Το πρώτο διάστημα της νέας δημοτικής αρχής άλλα πράγματα μας απασχόλησαν κι όχι ο προγραμματισμός. Μας απασχόλησε η χρήση της Βέτλανς, το Χριστουγεννιάτικο πάρκο κ.α.".

Ο Γιώργος Καρτσιούνης τόνισε ότι τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και η σημερινή κινούνται σε αντιλαϊκές πολιτικές και ασχολείται με τρόπους που θα ανοίγουν δρόμους σε επενδυτές και ιδιωτικοποιήσεις.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb