Αποφασισμένος να βάλει τάξη στην πόλη ο Δήμος Νάουσας

naousa foreis

Με θέμα την τήρηση της νομιμότητας για όλους και στόχο τη βελτίωση της κατάστασης στην πόλη της Νάουσας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη συνάντηση με τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νάουσας κ. Κουτσούμπα, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νάουσας κ. Καλπαξίδου και εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Συλλόγου Καφεζυθοπωλών, του Συλλόγου επαγγελματιών εστίασης και εκπροσώπων των καταστημάτων καφετεριών και μπαρ.

Από την πλευρά του Δημάρχου τονίστηκε η αποφασιστικότητα της διοίκησης να βάλει τέλος στο χάος που επικρατεί σήμερα στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στην αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών χώρων που αυτόν τον καιρό είναι σε διαβούλευση με τις υπηρεσίες, η ψήφιση του οποίου θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της δυναμικής στρατηγικής που ακολουθηθεί στο επόμενο διάστημα. Ο Δήμαρχος ζήτησε απόλυτες συνεργασίες με την Αστυνομία και τους φορείς και λειτουργία όλων ως μία ομάδα με κοινούς στόχους, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του πολίτη και του επισκέπτη, στα ζητήματα κατάληψης οδοστρωμάτων, τραπεζοκαθισμάτων, κίτρινης λωρίδας, παράνομου παρκαρίσματος κ.λπ.

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη διάχυσης και εφαρμογής της βραβευμένη μελέτης των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Νάουσας στο πρόγραμμα Ecomobility, που είναι μια απτή απόδειξη του ελλείμματος παιδείας που μας διακατέχει, και θα πρέπει να γίνει ένα οδηγός συμπεριφοράς για όλους σε θέματα κυκλοφορίας εντός πόλης.

Από την πλευρά των φορέων συμφωνήθηκε η ανάγκη εφαρμογής πολιτικών τάξης προς κάθε κατεύθυνση, με τον Αστυνομικό Διευθυντή να μην κρύβει την ικανοποίησή του για τη σύσκεψη και τη διάθεση ουσιαστικής παρέμβασης και συνεργασίας από την πλευρά του Δήμου.

Επόμενες ενέργειες είναι: η συνεργασία των φορέων επάνω στο προσχέδιο του κανονισμού δημοτικών χώρων και αμέσως μετά την ψήφισή του η δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων, πιθανότατα από 1 Αυγούστου.