Ξεκίνησαν οι προσπάθειες για λειτουργία προαστιακού σιδηρόδρομου στην Ημαθία - Πρόταση που αφήνει έξω την Ημαθία επεξεργάζεται η Πέλλα

proastiakos

Ευρεία σύσκεψη για την δημιουργία προαστιακού σιδηροδρόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Νάουσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους. Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νάουσας και παραβρέθηκαν ο διοικητής του ΟΣΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Πέλλας Καλαϊτζίδης, Θεοδωρίδης, οι δήμαρχοι Νάουσας, Έδεσσας, Σκύδρας, Αλεξάνδρειας και ο αντιδήμαρχος Βέροιας Άρης Λαζαρίδης.

Η Πέλλα έχει ξεκινήσει πριν δυο εβδομάδες τις κινήσεις της για το θέμα. Έχει ήδη γίνει μια σύσκεψη εκεί μεταξύ δημάρχων, αντιπεριφερειάρχη και βουλευτών και αυτό που προκρίνουν είναι η δημιουργία μιας νέας γραμμής από Θεσσαλονίκη - Γιαννιτσά - Πέλλα. Η επιλογή αυτή αφήνει όλη την Ημαθία. Αν περάσει μια τέτοια πρόταση, θα χρειαστεί να γίνει νέα χάραξη, απαλλοτριώσεις και η προοπτική αποπεράτωσης μιας τέτοιας προσπάθειας είναι τα δέκα χρόνια.

Από την πλευρά της η Ημαθία, όπως αυτό συζητήθηκε στην σύσκεψη, προτείνει να γίνει εκσυγχρονισμός της υπάρχουσας γραμμής. Η επιλογή αυτή θα καλύψει Πλατύ, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα, Σκύδρα, Έδεσσα και αφήνει έξω μόνο τα Γιαννιτσά. Η προοπτική αποπεράτωσης αυτής της προσπάθειας είναι τα δυο χρόνια.

Αυτό που συμφωνήθηκε στην σύσκεψη της Νάουσας είναι να γίνει μια νέα σύσκεψη παρουσία και των βουλευτών των δυο νομών για να συζητηθεί πώς μπορεί να προωθηθεί αυτό το θέμα. Πάντως, από τις τοποθετήσεις των στελεχών της Πέλλας διαπιστώνεται ότι αν είναι να υλοποιηθεί από τον ΟΣΕ μόνο μια πρόταση, αυτοί θα επιμείνουν στο δικό τους σενάριο που αφήνει έξω ολόκληρη την Ημαθία.