Τα πιπεράτα...του Χάρη

kafteranis

Σχολιάζει ο Χάρης Καφτεράνης

Γνωστός σφουγγοκωλάριος της εκάστοτε εξουσίας, αμέτοχος λόγω ανικανότητας από όλα τα τοπικά δρώμενα, χρησιμοποιώντας την κοινωνικότητα συγγενικού του προσώπου, επιχειρεί πλαγίως και δολίως να καταλάβει την θέση διοικητή στο ΙΚΑ Βέροιας! Το πρωτοφανές είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε "γλύψιμο" δι αντιπροσώπου"!! Εν τω μεταξύ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχει γνώση και εμπειρία στον τομέα!

Χρησιμοποιήθηκε και στις ημέρες της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης από το ίδιο πρόσωπο, αυτοπροσώπως, και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα! Εμπειρία λοιπόν υπάρχει, κάτω φράγμα δεν υπάρχει , ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα...

Αναφορικά με την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας, αν μεν υπάρξει θέμα ασυμβίβαστου λόγω εντοπιότητας, δεν γνωρίζουμε την επιλογή. Αν όμως δεν υπάρχει θέμα εντοπιότητας , που είναι και το σωστό, τότε η Ημαθία θα έχει την τύχη να έχει Διοικητή στο Νοσοκομείο Βέροιας , ικανότατο στέλεχος της Αριστεράς, και όταν λέμε Αριστεράς εννοούμε γνήσιο στέλεχος και όχι εισαγόμενο μαιμουδάκι, με δείγματα γραφής στην εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα. Εν αναμονή...

Μετά έξι χρόνια παλινδρομήσεων , στο διεθνούς ενδιαφέροντος θέμα της ανικανότητας Δημοτικής Αρχής να ολοκληρώσει ένα έργο με τα χρήματα στην διάθεσή της εξ αρχής, έρχεται θέμα πρόσληψης εμπειρογνώμονα!

Οι απορίες:

Ο μελετητής δεν φταίει και αυτό προκύπτει από το ότι δεν του ζητήθηκαν ευθύνες για προβληματική μελέτη από την Δημοτική Αρχή , πολύ δε περισσότερο δεν του ζητήθηκε η αποζημίωση για την πολλαπλή βλάβη που υπέστη ο Δήμος, που έμεινε χωρίς γέφυρα και ευτελίστηκε ως Αρχή του τόπου στα μάτια των πολιτών!

Ο εργολάβος δεν φταίει και αυτό προκύπτει από το ότι όχι μόνο δεν του ζητήθηκαν ευθύνες όταν είχαν την δυνατότητα, αλλά ο εμπειρογνώμονας που θα προσληφθεί, θα κάνει τις επιμετρήσεις του έργου και με βάση αυτές , αν δεν έχει περαιτέρω απαιτήσεις ο εργολάβος, θα πληρωθεί τις εργασίες που έκανε και θα αποχωρήσει και με το νόμιμο κέρδος!

Ο Δήμος δεν φταίει, πως θα μπορούσε άλλωστε όταν το τιμόνι του ήταν μία από τις καλύτερες Δημάρχους της Ελλάδας , όπως έγραψε και Γερμανικό νομίζω έντυπο, αγνώστων λοιπών στοιχείων!

Προφανώς φταίει αυτός που έμεινε, δηλαδή ο κος Κούσιος , που είχε την αφέλεια να πιστέψει ότι όλοι είχαν την δική αγάπη για την πόλη!

Από την επίσκεψη Παπανδρέου στον Τσίπρα , προκύπτουν αβίαστα τα παρακάτω συμπεράσματα. Ο μεν κύριος Παπανδρέου θεωρώ ότι έχει ανάγκη μαγνητικής , ώστε να διαπιστωθεί η βλάβη που που έχει προκληθεί και που δεν του επιτρέπει να κατανοήσει το αυτονόητο! Ότι όποιοι με πράξεις ή παραλείψεις είχαν ευθύνη για την σημερινή κατάντια του τόπου, δεν δικαιούνται να παριστάνουν τον έχοντα την λύση του προβλήματος! Αν την είχαν ,ας την εφάρμοζαν όταν είχαν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους κυριολεκτικά. Ο δε κύριος Τσίπρας θεωρώ ότι έχει ανάγκη αξονικής ώστε να διαπιστωθεί η βλάβη που δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί ότι η ποιότητα και το κύρος του συνομιλητή προσδιορίζει και το δικό του επίπεδο! Απλό...

Αντιπεριφέρεια

Ο κος Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευγενή καλοσύνη να καλέσει για ένα τσίπουρο τους τοπικούς Δημοσιογράφους τις μέρες των εορτών! Φυσικά και απολύτως λογικά ,παρέλειψε να καλέσει όσους δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει στο πρόσωπό του , τον ηγέτη, τον οραματιστή, τον τιμονιέρη! Θα μου πείτε υπάρχουν ακόμη δημοσιογράφοι που δεν βλέπουν τα προφανή? Και όμως υπάρχουν , δυστυχώς..
Με την ευκαιρία και επειδή δεν έπραξε κάτι αξιολογότερο η αντιπεριφέρεια, να σας ενημερώσω ότι τα στελέχη της με επικεφαλής τον κο Καλαϊτζίδη πήρε μέρος σε "αυγομαχίες", τα αποτελέσματα θαμας ανακοινωθούν νε με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου , αφού εκδικαστούν οι όποιες ενστάσεις!

Επίσης έλαβε μέρος δια του ηγέτη σε αγώνα τάβλι με τον συμπαθέστατο κο Φωτιάδη και υπό το άγρυπνο βλέμμα του εκκολαπτόμενου βουλευτή κου Μπαρτζώκα, ο οποίος στο πρόσωπο του κου Καλαϊτζίδη βρίσκει το "δοχείο" σκέψεις από το οποίο αντλεί τα οράματα του αύριο. Είναι να μην έχει μέλλον...

Προς αγραμμάτους επιστολή...

Ο Χριστός "σταυρώθηκε", ενημερώνουμε τους αδαείς, δεν "στραβώθηκε"! Δεν οδηγούσε νταλίκα νύχτα και τον στράβωσαν τα φώτα του απέναντι! Για να μην γράφονται ανοησίες ...