Πρόσκληση της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας για τις μετακλήσεις αλλοδαπών εργατών

kalaitzidis kostas

Από την Αντιπεριφέρειας πρακαλούνται οι εργοδοτικοί φορείς της Ημαθίας να αποστείλουν με e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) ή FAX (23313 53698 ή 23313 50226) μέχρι την Τρίτη 27-01-2015, στις 12:00 το μεσημέρι, τις εκτιμήσεις τους για τον αριθμό των θέσεων για εξαρτημένη εργασία, εποχική εργασία, αλιεργάτες και απασχόληση υψηλής ειδίκευσης που θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών κατά τα επόμενα δύο έτη.

Στην έκθεση που θα αποστείλουν, θα πρέπει να αναφέρουν τον εκτιμώμενο αριθμό για κάθε μία από τις προαναφερόμενες κατηγορίες και την πιθανή χώρα προέλευσης των εργαζομένων, καθώς και αιτιολόγηση βασιζόμενη σε πραγματικά στοιχεία που αναφέρονται στον αριθμό των εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον υπόψη τομέα της οικονομίας, την πορεία των δραστηριοτήτων τους τα τελευταία έτη και την εκτίμηση για τα επόμενα έτη, αλλά και την υφιστάμενη προσφορά εργασίας από ημεδαπούς ή ευρωπαίους πολίτες ή πολίτες τρίτων χωρών με νόμιμη διαμονή στη χώρα.

Την Τετάρτη 28-01-2015 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αίθουσα της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ημαθίας (Λ.Στρατού 72, Βέροια- ισόγειος χώρος), στις 11.00 π.μ. η ώρα, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά οι απόψεις των εργοδοτικών φορέων και να καταγραφούν τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουν.i