Θέσεις του Ποταμιού παρουσίασαν στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση οι υποψήφιοί του

 potami pro

Την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε στην Βέροια, στην Ελιά, το Ποτάμι. Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του, παρουσίασαν θέσεις του προγράμματος, τόνισαν ότι το Ποτάμι πρέπει να αναδειχθεί τρίτο κόμμα για να επιβάλει μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και έριξαν βολές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε τι επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους οι υποψήφιοι του Ποταμιού:

Τάσος Τόλιος: Από την πρώτη μέρα μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε θέσεις. Στο συνέδριο μας επεξεργαστήκαμε τις θέσεις μας και με την θαρραλέα πρόταση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το Ποτάμι τάραξε τα νερά. Πιστεύουμε σε ισχυρές κυβερνήσεις, με ισχυρές πλειοψηφίες ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από πολλούς. Δεν θα συνεργαστούμε με κυβερνήσεις που βουλιάζουν την χώρα. Προτεραιότητα η παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ. Μας τρομάζει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ που θέλουν έξοδο από την ΕΕ. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, δουλειές για τους ανέργους, δικαιοσύνη και ισονομία, αποτίναξη του κομματικού μηχανισμού από το δημόσιο, ανανέωση της συμφωνίας με την ΕΕ.

spanidou pro

Αφροδίτη Σπανίδου: όλοι εμείς που δουλεύουμε αφήσαμε άλλους να γίνουν επαγγελματίες της πολιτικής. Δεν θέλω τα παιδιά μου να τα δω οικονομικούς μετανάστες. Επίσης, οι υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης είναι ανεπαρκής. Από τις αλλαγές στην δημόσια διοίκηση θα ξεκινήσουμε. Έχουμε πολίτες που στοιβάζονται στις ουρές. Έχουμε επιχειρήσεις και επενδυτές που θέλουν να επιχειρήσουν. Χάνονται στο νομοθετικό πλαίσιο. Ή θα πρέπει να πάνε στο εξωτερικό ή να βάλουν μέσο τον βουλευτή τους. Έχουμε δημοσίους υπαλλήλους χωρίς σαφείς αρμοδιότητες, που κάνουν λίγο από όλα και δεν κάνουν τίποτα στο τέλος. Απογοητεύονται και αναζητούν στήριξη ή στην συντεχνία τους ή στον βουλευτή τους. Το Ποτάμι με την πρόταση του θέτει την βελτίωση των υπηρεσιών, διαφάνεια και μείωση του δημοσιονομικού κόστους. Η λύση πρέπει να δοθεί τώρα και γι αυτό το Ποτάμι πρέπει να είναι η τρίτη δύναμη.

Θωμάς Λιόλιος: εγώ θα μιλήσω για την οικονομία και την ανάπτυξη. Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι πρόβλημα αριθμητικής, ούτε θέμα φαντασίωσης. Αν κοιτάζουμε με θάρρος την κατάσταση, σηκώνω τα μανίκια. Το ερώτημα που μας χωρίζει ιδεολογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι που θα βρεθούν τα λεφτά. Φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε αξίες, να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Να μην είναι το δημόσιο ο μόνος εργοδότης. Πρέπει να κόψουμε δρόμο για να φτάσουμε τους Δυτικούς. Το πρόβλημα στην πατρίδα μας είναι ο διχασμός. Σε αυτό, έχει τεράστια ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, που τροφοδοτεί τον διχασμό.

koupidis pro

Σωτήρης Κουπίδης: το Ποτάμι είναι εδώ για να βοηθήσει την χώρα. Την Κυριακή πρέπει να γίνει το Ποτάμι τρίτη δύναμη για να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε την αποφυγή της πόλωσης και του διχασμού. Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα. Θα απαιτήσουμε την επέκταση των δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με πόρους από το πλεόνασμα. Θα δουλέψουμε για την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού Φακέλου υγείας και της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας του πολίτη. Θα επιδιώξουμε τη συνέχιση της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την μετατροπή των ΠΕΔΥ σε αμιγή Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Θα ζητήσουμε την ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ με σκοπό την αύξηση των ωφελούμενων. Θα προτείνουμε τη δημιουργία Μονάδων Οικογενειακής Υγείας για την βελτίωση της υγείας των πολιτών και όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Θα δουλέψουμε για τη δόμηση ενός κοινοτικού δικτύου υπηρεσιών Ψυχικής υγείας, όπου αρχικά θα απαιτήσουμε τη δημιουργία ενός Κέντρου Ημέρας από τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία. Παράλληλα θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ημαθίας «Δεσμός», με στόχο την προώθηση στην εργασία ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

mosxopoulos pro

Γιάννης Μοσχόπουλος: μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη. Η πολυνομία είναι ένας εχθρός της ανάπτυξης. Προτείνουμε να υπάρχει το τελικό σχέδιο νόμου για να έχουν όλοι πρόσβαση. Φορολογική και τελωνειακή απλοποίηση για πολλούς, πάταξη της φοροδιαφυγής, δημιουργία αυτοτελούς οργανισμού είσπραξης εσόδων, επιστροφή όσων χρημάτων έφυγαν έξω με καταβολή 7% στο κράτος. Να μην απαγορεύονται τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Υποστηρίζουμε τα ευέλικτα σχολεία. Σκοπός μας είναι η καλλιέργεια ήθους και κριτικής δυνατότητας. Το Ποτάμι έχει φρέσκες ιδέες.

Ίλια Ιωσηφίδου: το Ποτάμι ζητάει την αναθεώρηση του Συντάγματος για να γίνουν οι θεσμοί δικαιότεροι και πιο σωστοί. Ν καταργηθεί για παράδειγμα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Το εκλογικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, να γίνει σταθερό και αναλογικό. Προτείνουμε την διπλή ψήφο, μια για το κόμμα και μια για τον βουλευτή, κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, μείωση των βουλευτών, όχι προνόμια στους πολιτικούς, οι γραμματείς να πολιτεύονται μετά από μια τετραετία, μείωση του υπουργικού συμβουλίου κ.α