Γιατί χρειαζόμαστε τους νέους να ψηφίσουν

koupidis kart

Του Σωτήρη Κουπίδη

Είμαι νέος γιατρός, περίμενα 6 χρόνια να κάνω ειδικότητα, το κράτος επένδυσε επάνω μου μέσω του πανεπιστημίου χιλιάδες ευρώ, η οικογένειά μου ξόδεψε επίσης πολλά λεφτά και εγώ όλο αυτό το διάστημα έπρεπε να αυτοσυντηρούμαι ή να βρίσκω περιστασιακές δουλειές χωρίς ασφάλιση (μαύρη εργασία) για να μην νοιώθω "άχρηστος" και "ανίκανος", για να μην νοιώθω "ενοχές" για την επιλογή μου ή για τους γονείς μου, και τελικά όλη αυτή η επένδυση στα καλύτερα μου χρόνια, τα πιο παραγωγικά, πηγαίνουν χαμένα.... ή καλύτερα θα τα εκμεταλλευτούν κάποιοι ξένοι ευρωπαίοι ή αμερικανοί εφόσον μεταναστεύσω.... ξέρω ότι και εσύ είσαι το ίδιο!!!», μου έλεγε ένας συνάδελφος σε μία συνάντηση συναδέλφων ιατρών πρόσφατα.

Αυτή την αγωνία την βιώνουν όπως και εγώ, καθημερινά όλοι οι νέοι.
Εσύ η δασκάλα, τεχνικός τροφίμων, βοηθός φαρμακοποιού, δικηγόρος, που εργάζεσαι σερβιτόρα....
Εσύ ο μαθηματικός, μηχανικός, γυμναστής, που κάνεις δυο δουλειές για να τα βγάλεις πέρα αξιοπρεπώς....

Εσύ με το μεταπτυχιακό που σε ταίζουν οι γονείς σου και έπρεπε να επιστρέψεις στο σπίτι σου και φοβάσαι να βγαίνεις κάθε μέρα για καφέ, για να μην σε χαρακτηρίσουν αργόσχολο και ετοιμάζεσαι να στείλεις ένα ακόμα βιογραφικό και οι γονείς ψάχνουν να βρουν κάποιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ μήπως σε "ταχτοποιήσει" κάπου.....

Θέλουμε δουλειές, δουλειές, δουλειές....

Ακούμε τόσα χρόνια ανάπτυξη, fast track, σε 100 μέρες θα γίνει το ένα και το άλλο...
Εσύ ο νέος/α που σε χαρακτηρίζουν αναποφάσιστο, εγώ πιστεύω ότι είσαι «θυμωμένος»!! Και όχι άδικα.

Αλλά η φυγή δεν είναι λύση...ο φόβος δεν είναι λύση....η (κούφια) ελπίδα που σε τάζουν όπως και πριν μερικά χρόνια λέγοντας «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» δεν είναι λύση..... είδαμε τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών όπου ακραία στοιχεία εισήλθαν στην Ελληνική Βουλή, διότι ο κόσμος ήθελε να τιμωρήσει αυτούς που τον κυβερνούσαν λέγοντας «ας μπουν στη Βουλή και να τους πλακώσουν όλους», όταν τους «μούτζωναν» στο Σύνταγμα αλλά στη συνέχεια σίγησαν!!

Η μόνη λύση είναι η ΕΠΙΛΟΓΗ!!!

Άκουσε τι έχει να σου πει ο καθένας, διάβασε, μελέτησε και ΕΠΕΛΕΞΕ αν θέλεις τους ίδιους ανθρώπους να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ή αν θέλεις η «θυμωμένη» φωνή σου να ακουστεί και να σε εκπροσωπήσει.

Η «συνομωσία του Καλού» είσαι ΕΣΥ... εσύ που αγωνιάς αλλά ταυτόχρονα φοβάσαι!!!
Είσαι εσύ που θέλεις τη χώρα σου να είναι ισότιμη, αξιοκρατική, με ευκαιρίες εργασίας, με παιδεία, υγεία και δικαιοσύνη!!

Είμαι και ΕΓΩ ένας από εσάς...δώστε ΔΥΝΑΜΗ στη φωνή σας ώστε «ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ»!!!

Το Ποτάμι ήρθε για να διαλύσει τα λιμνάζοντα ύδατα της πολιτικής.