ΚΚΕ: Περιοδεία σε τράπεζες και στον ΕΛΓΑ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με τη συμμέτοχη της υποψήφιας βουλευτού Ιωάννας Σοφρόνωφ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14/1, στις τράπεζες της Βέροιας και στον ΕΛΓΑ. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους με τους εργαζόμενους εκεί τονίστηκε με έμφαση ότι τα προβλήματα τους θα είναι παρόντα και μετά τις εκλογές, καθώς και ότι Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα όσα έχουν χάσει τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά απλά υπόσχονται ψίχουλα στους εξαθλιωμένους.

Τονίστηκε ακόμη ότι: «Ο στόχος του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι να βγει πολύ πιο δυνατό από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όχι στενά ως κομματικός στόχος, αλλά γιατί μόνον έτσι την επόμενη μέρα θα μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρος ο λαός ότι θα έχει δίπλα του μια δύναμη που θα παλεύει για να κατακτήσει όσα του ανήκουν, για να μην περάσουν νέα μέτρα, νέα μείωση εισοδήματος, για να καταργηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, να ανακτηθούν οι απώλειες, να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, μέχρι να αναλάβει ο ίδιος την εξουσία.»

Τέλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει υπογράμμισαν: «Φυσικά το ΚΚΕ δεν είναι αδιάφορο στο θέμα της κυβέρνησης. Λέει καθαρά ότι θα δώσει το "παρών" του σε μια διακυβέρνηση όπου ο ίδιος ο λαός θα είναι στην εξουσία, με άμεση κοινωνικοποίηση του πλούτου, με ταυτόχρονη αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που φρενάρουν μια φιλολαϊκή ανάπτυξη και βάζουν σε κίνδυνο κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας. Μια διακυβέρνηση που θα καταργήσει αμέσως τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους και φυσικά θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό συνιστά μια ριζικά διαφορετική πολιτική, μια ριζικά διαφορετική κοινωνική οργάνωση και οικονομία».