Γνωρίστε τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αντωνίου

antonioy sirizia

Υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία είναι ο Χρήστος Αντωνίου. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια σε υπηρεσίες των Υπουργείων Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
(Μεταξύ των άλλων ως αξιολογητής επενδυτικών σχεδίων, και τελευταία επικεφαλής κλιμακίου ελέγχου ποιότητας καυσίμων).

Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε πολιτικά στην ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής και υπεύθυνος του γραφείου τύπου.

Έχει πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα του εργασιακού και ευρύτερου κοινωνικού του χώρου. Μέλος της Ομάδας Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας. Ιδρυτικό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπίας του για τρεις συνεχείς θητείες.

Παντρεμένος με την ιατρό αναισθησιολόγο Μαρία Κάρτα και δύο παιδιά, την Ελένη και τον Θάνο. Είναι μόνιμος κάτοικος Αλεξάνδρειας Ημαθίας.