Δικαιωμένος και χαρούμενος ο Τάσος Μπαρτζώκας για την άρση των αδικιών, σχετικά με την υπόθεση των Δασικών Χαρτών

Οι συστηματικές προσπάθειες του βουλευτή Ημαθίας, Τάσου Μπαρτζώκα έπιασαν τόπο, καθώς ανακοινώθηκε και επισήμως, δια στόματος Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ότι θα δοθεί τέλος στην αγωνία πολλών καλλιεργητών για το κομφούζιο που επικρατεί με τους Δασικούς Χάρτες.

Συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο αρμόδιος Υπουργός ξεκαθάρισε ότι εντός του Φεβρουαρίου, θα υποβληθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια νομοσχέδιο, με το οποίο θα ρυθμίζονται τα επίμαχα ζητήματα.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι το ζήτημα των αγροτεμαχίων που έχουν διανεμηθεί σε καλλιεργητές εδώ και πολλά έτη και, από προχειρότητα της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πλέον χαρακτηρίζονται ως δασικά, είναι η «απόλυτη πολιτική σχιζοφρένεια». Άποψη, την οποία συμμερίζεται πλήρως και ο βουλευτής Ημαθίας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμιστεί στο προσεχές διάστημα, με Υπουργική Απόφαση. Τα κληροτεμάχια που εμφανίζονται στο Δασικό Χάρτη ως δασικές εκτάσεις, θα αποχαρακτηριστούν και δε θα υπάρχει, εφεξής, κανένα πρόβλημα με τη χρήση γης.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος από το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων του έστρεψε την προσοχή στα κυβερνητικά όργανα για τα προβλήματα των Δασικών Χαρτών, αναμένει παρόμοιες ενέργειες και για επίλυση του προβλήματος, σχετικά με την απώλεια των ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ιδιαίτερα, επιδιώκει τη διασφάλιση της συνέχειας των καταβολών τους, για όσο διάστημα εκκρεμεί η διεκπεραίωση της διαδικασίας, έχοντας αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες συντονισμού και συνεργασίας με τις διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με τις οποίες βρίσκεται σε συστηματική επαφή.

Με αφορμή τα θετικά νέα για την επίλυση του προβλήματος, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Το ζήτημα των Δασικών Χαρτών το έχω πάρει πολύ προσωπικά και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι καλλιεργητές θα ανακουφιστούν από την αγωνία που βιώνουν, ιδίως από τη στιγμή που έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι. Μέσα στην πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Ημαθίας, δεν μπορούν να επιφορτίζονται και με λάθη της διοίκησης. Ελπίζω ότι σύντομα θα μεταφέρω καλά νέα και για το ζήτημα της συνέχειας των καταβολών των ενισχύσεων.»