Ημαθία: Τα πρόσωπα της χρονιάς που έφυγε

2015-2014

Το 2014 ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και παρέμεινε επηρεασμένη από την κρίση και τις συνέπειές της. Με αφορμή την αλλαγή του χρόνου, ο Πληροφοριοδότης έκανε ένα πέρασμα στο 214 που έφυγε και σας παρουσιάζει τα πρόσωπα της χρονιάς για το νομό Ημαθίας. Ας δούμε ποια ήταν αυτά:

 

vorgiazidis dim

Κώστας Βοργιαζίδης: Κέρδισε τις εκλογές στον δήμο Βέροιας. Επικράτησε στον δεύτερο γύρο του Κώστα Καραπαναγιωτίδη και αντικατέστησε την Χαρούλα Ουσουλτζόγλου στον δημαρχιακό θώκο.

koutsogiannis orkomosia

Νίκος Κουτσογιάννης: Κέρδισε τις εκλογές στον δήμο Νάουσας και αναδείχθηκε σε νεαρή ηλικία δήμαρχος. Επικράτησε την δεύτερη Κυριακή του Τάσου Καραμπατζού ο οποίος συμπλήρωσε 12 χρόνια θητείας.

girinis

Παναγιώτης Γκυρίνης: Κέρδισε τις εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας. Επικράτησε την δεύτερη Κυριακή του εν ενεργεία δημάρχου Φώτη Δημητριάδη και τον αντικατέστησε στον δήμο Αλεξάνδρειας.

 kalaitzidis kostas

Κώστας Καλαϊτζίδης: Αναδείχθηκε νέος αντιπεριφερειάρχης στην θέση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του νικητή των Περιφερειακών εκλογών Απόστολου Τζιτζικώστα. Ειδικά στην Ημαθία, το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα έκανε περίπατο.

skoumpoen

Χρήστος Σκουμπόπουλος: Επιχείρησε να κάνει την μεγάλη επιστροφή στην θέση του δημάρχου Βέροιας. Προετοίμασε και κατέθεσε ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές αλλά η υποψηφιότητά του ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους από το Πρωτοδικείο Βέροιας. Ο κ. Σκουμπόπουλος κυνήγησε το δίκαιο του και εκκρεμεί η προσφυγή του στο ΣτΕ.

 xrisostomou

Γεώργιος Χρυσοστόμου: Από Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσας, Καμπανίας εκλέχθηκε νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης.

oikonomopoulos

 Στέφανος Οικονομόπουλος: Μορφή στον χώρο των αθλοπαιδιών. Αθλητής, φίλαθλος, παράγοντας, δημοσιογράφος. Αφιέρωσε όλη του την ζωή στον τοπικό αθλητισμό, οικογένειά του ήταν ο Φίλιππος και το 2014 έφυγε ήσυχα, όπως ήσυχα έζησε, από κόντά μας.

valavanis st

Λευτέρης Βαλαβάνης: Δήμαρχος Αποστόλου Παύλου την περίοδο 2003-2006. Το καλοκαίρι του 2014 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 χρόνια κάθηρξη επειδή το δικαστήριο δεν αναγνώρισε εξωλογιστικές πληρωμές 1,4 εκατομμυρίων ευρώ και του τις χρέωσε ως κατάχρηση. 

karipidis

Θόδωρος Καρυπίδης: Εμφανίστηκε στην τοπική ειδησεογραφία ως αγοραστής της αλυσίδας καταστημάτων "Αρβανιτίδης". Ο επιχειρηματίας από την Ειρηνούπολη ανέλαβε και την διοίκηση της ΠΑΕ Βέροια το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής την οδηγεί στην καλύτερη πορεία της σύγχρονης ιστορίας της.

akritidis savas

Σάββας Ακριτίδης: Πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Κινδύνευσε η ζωή του από ανεύρισμα ωστόσο έδωσε την δική του μάχη και βγήκε κερδισμένος. Το αντιμετώπισε άμεσα, το ξεπέρασε και επέστρεψε δυνατός.

veria xanthi kaltsas

 Νίκος Καλτσάς: Είναι γέννημα - θρέμα της Βέροιας. Το καλοκαίρι η διοίκηση Αρβανιτίδη του κρέμασε πωλητήριο και έβγαλε προς τα έξω ότι δεν υπολογίζεται. Ο Καλτσάς έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε κι όχι μόνο διατήρησε την θέση βασικού απέναντι σε ακριβές μεταγραφές αλλά εξασφάλισε μεταγραφή σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, τον Παναθηναϊκό.

giovanopoulos kostas

Κώστας Γιοβανόπουλος: Πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και σήμερα υποψήφιος με τη ΝΔ. Έκανε μια από τις πιο εντυπωσιακές "κωλοτούμπες" της σύγχρονης πολιτικής ζωής. Από τις πύρινες επιθέσεις εναντίον του μνημονίου και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που το εφάρμοσε, πέρασε στο αντίθετο άκρο. Προσπάθησε να κρατήσει στην ζωή την συγκυβέρνηση ψηφίζοντας Πρόεδρο Δημοκρατίας και αμέσως μετά εξασφάλισε μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, την οποία περνούσε γεννεές δεκατέσσερις για την πολιτική της, απογοητεύοντας όσους τον πίστεψαν και όσους τον έβλεπαν με συμπάθεια για τον αγώνα του.