Απέσυρε την αίτηση του για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Καφτεράνης

kafteranis

Την απόσυρση της αίτησής του για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές γνωστοποίησε με επιστολή του ο Χάρης Καφτεράνης. Στην επιστολή αναφέρει: "Είναι κοινός τόπος ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης εστέφθη από πλήρη αποτυχία, γεγονός που προκύπτει από την κοινή λογική σε συνδυασμό με την εικόνα της χώρας και τα οικονομικά μεγέθη. Η μόνη, για την ώρα, προτεινόμενη αξιόπιστη λύση είναι η Αριστερά, που εκφράζεται εν πολλοίς από το ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την παρουσίαση των υποψηφίων, διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα κλίμα έντονης καχυποψίας για όσους επιθυμούν να συνδράμουν στην αναμόρφωση της χώρας από θέσεις υψηλής ευθύνης. Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση της ιδιοκτησίας του κόμματος και της φοβίας πιθανής άλωσης από τρίτους. Οι δε υποψήφιοι προς ένταξη στα ψηφοδέλτια, που δεν ανήκουν στον κομματικό χώρο, αντιμετωπίστηκαν από σημαντική μερίδα «αξιωματούχων» ως επιθυμούντες την υπηρέτηση στενά προσωπικών φιλοδοξιών, πράγμα αναληθές και προσβλητικό για τους έχοντες μια διαδρομή και στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Σε ότι με αφορά, θα χαιρόμουν να ήταν εκλογές με λίστα, ώστε διεκδικώντας την τελευταία θέση να είχα το δικαίωμα της καταγγελίας της καταστροφικής αυτής πολιτικής σε συνδυασμό με την παρουσίαση των θέσεων της Αριστεράς για μια Ελλάδα νέα, δημιουργική και ανεξάρτητη, γραμμική προέκταση της Ελλάδας της δημοκρατίας, ταυτόχρονα όμως θα με απάλλασσε από το βάρος του να πρέπει να πείσω για την ειλικρίνεια των προθέσεών μου και την καθαρότητα των πολιτικών μου επιδιώξεων.

Επειδή αυτό είναι αδύνατο και επειδή μικρή αξία έχει η συμμετοχή που δεν συνοδεύεται από αξιοπρεπή στάση ένθεν και ένθεν, προτιμώ να υποβάλω την παραίτησή μου από τη διεκδίκηση θέσης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθώντας να στηρίζω τις ιδέες της Αριστεράς για μια κοινωνία δίκαιη, ταυτόχρονα διασκεδάζοντας τους φόβους των «εντός των τειχών» για πιθανή «εισπήδηση αλλοθρήσκων».

Να υπενθυμίσω μόνο ότι η Αριστερά ιστορικά εκφράστηκε με ένα γαρίφαλο, ενίοτε λοιπόν ένα χαμόγελο είναι ισχυρότατος λόγος συμπόρευσης και δημιουργίας του νέου, τόσο απλά!

Με εκτίμηση
στους πραγματικούς Αριστερούς
Χάρης Καφτεράνης".