Το Νοσοκομείο της Βέροιας επισκέφθηκε η Φρόσω Καρασαρλίδου

Τα τρέχοντα θέματα της Υγειονομικής Μονάδας Βέροιας και την λειτουργία της από την αρχή της διοίκησης του μέχρι σήμερα, συζήτησε η βουλευτής Ημαθίας και εκ νέου υποψήφια του Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία, κα Φρόσω Καρασαρλίσου με την Διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Ο Διοικητής ενημέρωσε την κα Καρασαρλίδου, ότι το νοσοκομείο της Βέροιας έχει μία πάρα πολύ καλή εικόνα σήμερα σε σχέση με το τι παρέλαβε όταν ανέλαβε τη διοίκηση. Υπάρχει πλήρης εξειδίκευση στην καρδιολογική και νεφρολογική κλινική, έχουν έρθει δύο ακτινογραφικά μηχανήματα, ένα για το TΕΠ και ένα για το ακτινολογικό, έχουν νέο ψηφιακό μαστογράφο και 2 ακτινοσκοπικά μηχανήματα για τα χειρουργεία, ένα για Βέροια και ένα για Νάουσα, ενώ το αιμοδυναμικό τμήμα της καρδιολογικής κλινικής έχει πραγματοποιήσει πάνω από 250 επεμβάσεις αγγειοπλαστικής και στεφανονιογραφίας. Παράλληλα τρέχει το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου με σκοπό την μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Σχετικά με την επάρκεια του προσωπικού, τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγου κάτι που παρατηρείται σε όλη της Ελλάδα, ότι έγιναν 87 προσλήψεις μονίμων και επικουρικών (ιατρών, νοσηλευτών και λοιπό προσωπικό) από το 2015 μέχρι σήμερα, ενώ το ίδιο διάστημα με διάφορες σχέσεις εργασίας και ειδικότητας συνολικά το Νοσοκομείο ενισχύθηκε επιπλέον με 338 άτομα. Επίσης ξεκίνησε και η διαδικασία της πρόσληψης 7 θέσεων επιμελητών διαφόρων ειδικοτήτων, που όμως ανεστάλη λόγω εκλογών.

Σχετικά με το τμήμα επέκτασης του Νοσοκομείου η κα Καρασαρλίδου ενημερώθηκε ότι έγινε υποκατάσταση του εργολάβου από την Τεχνική Εταιρία και θα παραδοθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής απέδειξε ότι μέσα στην κρίση είχε και έχει ισχυρή βούληση και ευαισθησία, για την αναβάθμιση της Υγείας που αφορά όλους τους πολίτες, διασφαλίζοντας εκείνες τις συνθήκες, ώστε όλοι οι άνθρωποι, χωρίς ταξικές διακρίσεις, να έχουν πρόσβαση στα Νοσοκομεία και να καλύπτονται από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.