Νίκος Μπρουσκέλης: Το δυνατό χαρτί του ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία

Ένα νέο αέρα στην Ημαθία φέρνει ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ Νίκος Μπρουσκέλης. Ο 49χρονος ουρολόγος - χειρουργός, θεωρείται από τα δυνατά χαρτιά του ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία που η πρόεδρος έχει επενδύσει πολλά πάνω του.

Είναι γιος του αείμνηστου δημάρχου της Αλεξάνδρειας Δημήτρη Μπρουσκέλη και υποψηφίου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ το 1974 Ο Νίκος Μπρουσκέλης φημίζεται για τις μεταρρυθμιστικές απόψεις του σε διάφορα θέματα, γεγονός που τον τοποθετεί στο ανανεωτικό και ελπιδοφόρο ρεύμα μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Η πολιτική του σταδιοδρομία δεν ακολούθησε την πορεία που είχαν άλλα στελέχη, αλλά ξεκίνησε από την κατώτερη -πλην πολύ διδακτική- βαθμίδα, όπως λέει και ο ίδιος, της τοπικής αυτοδιοίκη­σης.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αλεξάνδρειας στις εκλογές του 2014. Κατέλαβε την θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου ενώ παράλληλα ήταν από τους εμπνευστές του κοινωνικού παντοπωλείου, του κοινωνικού φαρμακείου και του κοινωνικού φροντιστηρίου του δήμου που σήμερα εξυπηρετεί εκατοντάδες άπορες οικογένειες.

Από τις πρώτες του κιόλας. επισκέψεις σε χωριά και πόλεις του νομού Ημαθίας, κατά την προεκλογική του εκστρατεία, είναι έκδηλη η στήριξη στο πρόσωπο του από τους παλιούς συντρόφους αλλά το δυνατό του όπλο, όπως λέγεται, είναι η ικανότητα του να προσελκύει νεότερες ηλικίες, και χάριν αυτής μάλιστα κατάφερε να ανασυντάξει την -επί πολλά χρόνια αδρανή- νεολαία του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αλεξάνδρειας.

Είναι από τους ανθρώπους που δεν φοβάται την αυτοκριτική ενώ κάνει σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. αλλά και απέναντι στον παραδοσιακό αντίπαλο, όπως τονίζει ο ίδιος, την δεξιά του Μητσοτάκη, μέσα από συνε­ντεύξεις του και κείμενα στον ηλεκτρονικό τοπικό τύπο.