Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στον πνεύμονα της Ημαθιώτικης αγροτικής παραγωγής

Από το Πολιτικό Γραφείο του υποψηφίου βουλευτή Λάζαρου Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: "Επίσκεψη σε έναν από τους βασικούς πνεύμονες της Ημαθιώτικης Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Στα διαλογητήρια και στους συνεταιρισμούς φρούτων από τη Βέροια μέχρι τη Μελίκη, στην Ημαθία που παράγει, στην Ημαθία που πρωταγωνιστεί.

Πολλές οι προοπτικές για τα πεντανόστιμα φρούτα μας και πολλά τα προβλήματα της Ημαθιώτικης παραγωγής του πρωτογενούς τομέα αλλά και του τομέα της μεταποίησης.

Συζήτησα με τους εργαζομένους και τις διοικήσεις για το σοβαρότατο ζήτημα της κάθετης πτώσης της τιμής του ροδάκινου, που φέρνει τους ροδακινοπαραγωγούς, τους επιχειρηματίες αλλά και τους απασχολούμενους του κλάδου σε πολύ δύσκολη θέση και μια δυναμική εξωστρεφή καλλιέργεια σε περιδίνηση.

Το ροδάκινο σβήνει. Το καυτό ζήτημα της διάθεσής του στις αγορές του εσωτερικού αλλά κυρίως του εξωτερικού, σε συνδυασμό με τις μακροχρόνιες πλέον συνέπειες του Ρωσικού εμπάργκο και των καταστροφών από καιρικά φαινόμενα, επιτάσσουν την ταχύτατη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών από την Ελληνική Πολιτεία με στόχο την αντιστροφή της δυσμενέστατης κατάστασης, που απειλεί να «τινάξει στον αέρα» έναν ολόκληρο κλάδο – αιμοδότη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας".

tsavdaridis alme3