Τάσος Μπαρτζώκας: «Η καταστροφή από το χαλάζι ήταν ολοκληρωτική - Αύριο κιόλας ο ΕΛΓΑ να καταγράψει τις ζημιές»

Στην πληγείσα αγροτική περιοχή της Μελίκης βρέθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πλειάδα αγροτών που διατηρούν χωράφια στην περιοχή και χτυπήθηκαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επέλεξε να συναντηθεί με τους απλούς αγρότες της περιοχής για να έχει την ευκαιρία όχι απλά να διαπιστώσει την καταστροφή, αλλά κυρίως για να δηλώσει την συμπαράστασή του στις αγωνίες τους, να συζητήσει με τον καθένα ξεχωριστά και να ενώσει τη φωνή του μαζί τους υπέρ του δίκαιου και διαχρονικού αιτήματος για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις, αλλά και για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ σχετικά με τις αποζημιούμενες περιπτώσεις, καθώς – πέρα από την πρόσφατη χαλαζόπτωση – οι αγρότες του επισήμαναν τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τον παγετό που σημειώθηκε προ ολίγων ημερών.

Παράλληλα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με εκπροσώπους τους Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, οι οποίοι του επισήμαναν την σοβαρότητα της κατάστασης.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του προβλήματος όσον το δυνατόν περισσότερο σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, την συγκέντρωση των αγροτών της περιοχής που συγκάλεσε ο κ. Μπαρτζώκας κάλυψαν τοπικά ΜΜΕ και τηλεοπτικό συνεργείο του Alpha και σε δηλώσεις που έκανε μετέφερε – μεταξύ άλλων – το καθολικό αίτημα για ΑΜΕΣΗ καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

mpartzokas xorafia melikis

Με αφορμή την επιτόπια επίσκεψη στις κατεστραμμένες καλλιέργειες και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους αγρότες της περιοχής ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Είναι λυπηρό να βλέπεις τους κόπους μια χρονιάς να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά και να ξέρεις πως η χρονιά που έρχεται θα είναι δύσκολη. Ιδιαίτερα όμως θλιβερό είναι όταν στα γνώριμα πρόσωπα των φίλων, συγγενών, συγχωριανών σου βλέπεις την απόγνωση και την αγωνία. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Ο ΕΛΓΑ τη Δευτέρα το πρωί θα πρέπει να είναι σε κάθε χωράφι και να καταγράψει την πραγματική διάσταση των ζημιών, άμεσα και δίκαια, ενώ οι αποζημιώσεις θα πρέπει να καταβληθούν στην ώρα τους και στο ακέραιο.

Η Μελίκη, όπως και πολλές ακόμη περιοχές των Δήμων Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Βέροιας, υπέστησαν μια απίστευτη φυσική καταστροφή. Στο χέρι της Πολιτείας είναι τώρα να πράξει τα αυτονόητα, χωρίς τερτίπια αυτή τη φορά.

Επίσης, η πολυσυζητημένη τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ πρέπει επιτέλους να γίνει και θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια είχαμε μόνο ομηρία των αγροτών.

Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε το πρόβλημα, ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες για να ακουστούν μέχρι το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και στα σαλόνια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα».