Μύθοι και πραγματικότητα!

Του Σάββα Γαβριηλίδη

Ήτανε Μάης του 1989 (16/5/89) όταν υποβλήθηκε η αίτηση χορήγησης άδειας οικοδομής της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ από την ΣΚΟΠ (Τριτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση διακίνησης νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων με έδρα την Αθήνα και μετόχους πενήντα δύο (52) συνεταιριστικές ενώσεις απ΄όλη την Ελλάδα) .

Στις 20 Ιουνίου του 1989 εκδίδεται η με αριθμό 131 άδεια οικοδομής από το Τμήμα Πολεοδομίας & Πολεοδομικών Εφαρμογών της Νομαρχίας Ημαθίας .

Αφορά την ανέγερση κτισμάτων συνολικής επιφάνειας 11.896,37 τετραγωνικών μέτρων σε γήπεδο πολεοδομημένο (Ο.Τ.1) έκτασης 125.621,83 τετραγωνικών μέτρων .

Η μελέτη και σύμβαση κατασκευής «διαπράχθηκαν» σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τα ιδιωτικά έργα . (Δεν υπήρχε ακόμη τότε Νομοθεσία που να διέπει την κατασκευή των έργων των Αγροτικών Συνεταιρισμών ).

Δύο (2) ανάδοχες εταιρείες διαδοχικά «εκτελούν» το φυσικό συμβατικό αντικείμενο «απορροφώντας» πάνω από ένα (1) δισεκατομμύριο δραχμές .(1.010.000) .

Και ενώ η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου ήταν 21 μήνες (έπρεπε να παραδοθεί στις 2-11-1990 ) ,σχεδόν τριάντα (30) χρόνια μετά , το ατελές και μη παραληφθέν εισέτι «έργο» γίνεται βορά του πανδαμάτορος χρόνου και αυξάνει το εισόδημα των ευυπόληπτων κλεπταποδόχων και των συνεργών τους .

Ένα ακόμη έγκλημα χωρίς τιμωρία .

Η μυθική Αμάλθεια ,τροφός του Δία , τον διέσωσε από το μένος του παιδοκτόνου πατρός του Κρόνου .

Η Αμάλθεια Α.Ε. καλείται να διασώσει τα ωραία ερείπια του νεοελληνικού Παρθενώνα και να τα αξιοποιήσει .

Φτάνουν πιά τόσες νεκρολογίες .!