Έτοιμη να αντιμετωπίσει χειμερινά καιρικά φαινόμενα δηλώνει η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας

sno1

Σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει χειμερινά καιρικά φαινόμενα (χιόνι, παγετός, πλημμύρα) δηλώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Αυτό τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον αντιπεριφερειάρχη.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της αντιπεριφέρειας Γιώργος Μπαρμπαρούσης έκανε έναν μικρό απολογισμό στα περσινά αποτελέσματα τονίζοντας ότι με το χιόνι δεν υπήρξαν προβλήματα διότι οι χιονοπτώσεις ήταν λίγες και οι υπηρεσίες ήταν σε ετοιμότητα. Προβλήματα πλημμυρών υπήρξαν (κυρίως στους δήμους Νάουσας, Αλεξάνδρειας) αλλά αυτά ήταν συνέπεια ανθρώπινων παρεμβάσεων σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπαρούση. Συγκεκριμένα είπε ότι υπήρχαν ακαθάριστα ρέμματα, μπαζωμένες κοίτες ποταμών, κλειστά στραγγιστικά σημεία, προβλήμα στις εκβολές ποταμών (Κρασοπούλης), αφαίρεση υλικού από αναχώματα κλπ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης κάλεσε τους δήμους να έχουν επικαιροποιημένες τις λίστες νεφροπαθών, αστέγων κλπ σημείωσε ότι άμεσα η αντιπεριφέρεια θα προμηθετευτεί 1000 κουβέρτες για ώρα ανάγκης, η Εγνατία δεν κλείνει πλέον.

sno2

Από την πλευρά της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας παρατήρησε ότι οι συσκέψεις του συντονιστικού οργάνου πρέπει ν γίνονται νωρίτερα. Επίσης πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση μελέτης που προσδιορίζει τα επικίνδυνα για πλημμύρα σημεία. Πρέπει όμως, είπε, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη να καταλήγει στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να εξαληφθούν οι κίνδυνοι.

Ακολούθησε διάλογος με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επισημάνθηκαν προβλήματα που υπάρχουν σε σημεία του νομού και κουβεντιάστηκαν τρόποι λύσεις.