Κ. Καλαιτζίδης: Ας μας πει κάποιος αν μπορεί, ότι δεν κάναμε έργο στην Ημαθία

Στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα δηλώνει και για τις προσεχείς εκλογές ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαιτζίδης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Αυτοδιοικητικά στο ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσον αφορά την απορρόφηση κονδυλίων και την ένταξη έργων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Για την Ημαθία επεσήμανε ότι υπεγράφησαν πολλές συμβάσεις που αφορούν την αγροτική οδοποιία ενώ επεσήμανε ότι έγινε και ασφαλτόστρωση του δρόμου από Πατρίδα ως Νάουσα, και υπάρχει μελέτη για να συνεχίσει προς Έδεσσα, και από Πατρίδα προς Εγνατία Οδό ΑΕ. Ωστόσο, θα πρέπει να κληθεί η πολιτεία για να χρηματοδοτήσει το εν λόγω έργο. «Είναι δρόμοι που έχουν μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και κάποιος πρέπει να μεριμνήσει στα κομμάτια που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα», τόνισε.

Ο κ. Καλαιτζίδης δήλωσε και την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγροτικό κόσμο που πλήττεται λόγω απώλειας εισοδήματος από το εμπάργκο. Μάλιστα έθεσε ένα φλέγον ερώτημα γιατί το κράτος όταν έλαβε την έκτακτη ενίσχυση για τους ροδακινοπαραγωγούς από την Κομισιόν, τη διέθεσε στις οργανώσεις των παραγωγών και όχι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς των αγροτών. Το ζήτημα που μπαίνει είναι πόσα χρήματα θα καταλήξουν, τελικά, στους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής», επεσήμανε ο ίδιος.