Με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιόρτασε τα 40 χρόνια της η ΝΔ (φωτορεπορτάζ)

node 40

Με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη η τοπική ΝΔ πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της παράταξης. Πριν αλλά και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν εκδηλώσεις αποδοκιμασίας από καθηγητές και σχολικούς φύλακες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Γιώργο Παπαστάμκο λέγοντας ότι δίνει τον δικό του αγώνα. Στην συνέχεια θυμήθηκε επισκέψεις του στην Ημαθία, σημειώνοντας ότι η πρώτη ήταν 12 ετών. "Αυτές οι συναντήσεις είναι μια ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό". Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκ στον Κωνστντίνο Καραμανλή λέγοντας ότι έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ κι έριξε στέρεη άγκυρα για την χώρα. 

Ο κ. Μητσοοτάκης συνέχισε κάνοντας μια αναδρομή στις κυβερνήσεις που πέρασαν από την χώρα και στο πως φθάσαμε στην σημερινή κρίση. "Η ιδεολογία της αριστεράς έχει καταρεύσει και έχει κυριαρχήσει η δεξιά φιλελεύθερη ιδεολογία" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας πόλος σταθερότητας σε μια περιοχή που πολλά αλλάζουν. "Είναι δυστύχημα που έχουμε απέναντί μας μια αντιπολίτευση που αναπαράγει ιδέες που μας έφεραν σήμερα εδώ. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας νέος πολιτικός με πολύ παλιές ιδέες" είπε.

Συνεχίζοντας είπε ότι στο τέλος του χρόνου το μνημόνιο τελειώνει και θα πρέπει να πρέπει να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πλαίσιο στις σχέσεις μας με τους εταίρους. "Πρεπει να πούμε ότι δεν θέλουμε μνημόνιο με τους εταίρους μας αλλά με το λαό μας" είπε και πρόσθσε ότι θα πρέπει να γίνει συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει την εκλογή του ΄Προέδρου της δημοκραρίας, να γίνουν πιο δημοκρατικά τα κόμματα, να αλλάξει ο νόμος για τα πανεπιστήμια κ.α.

Για την ανασυγκροτηση του κράτους είπε ότι έπεισε την Τρόικα να σταματήσουν οι ποσοτικές απολύσεις με την αξιολόγηση της Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και αναφορά στην ανασυγκρότηση της οικονομίας λέγοντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι ΄ρόλοι του κράτους, της Ευρώπης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και λιγότερη γραφειοκρατία για να επιτευχθεί η ανάπτυξη. "Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία".

"Πιστεύω ότι θα περάσουμε τον κάβο των προεδρικών εκλογών" είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι δεν έχει φύγει ο κίνδυνος του πισωγυρίσματος. "Δεν θα επιτρέψουμε το πισογύρισμα και θα πάμε σε εκλογές το 2016 με καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Αν περάσουμε την προεδρική εκλογή, θα έρθει ένας πολύ καλός χρόνος. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να έρθουν να επενδύσουν αλλά φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ"

Ο Σάββας Ακριτίδης στον χαιρετισμό του τόνισε για τη ΝΔ ότι άντεξε περισσότερο από κάθε παράταξη και πέτυχε ανατροπές. "Είναι μια εκδήλωση γιορτής, μια επετειακή εκδήλωση" είπε ο κ. Ακριτίδης.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας Πέτρος Ανδρεανίδης είπε: "Εμείς οι νεότεροι είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά. Η δική μας γενιά δίνει υπόσχεση ότι θα παλέψει για μια δίκαιη κοινωνία απαλλαγμένη από τον λαϊκισμό. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για ένα καλύτερο μέλλον, μια καλύτερη Ελλάδα".

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δήλωσε υπηρήφανος για τα όσα πέτυχε η παράταξη της ΝΔ αλλά και όσα προειδοποίησε τον Ελληνικό λαό. "Παλεύουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Πολιτική με δανεικά δεν γίνεται. Όσοι τα υποστηρίζουν είναι τσάμπα μάγκες" είπε και απήυθυνε προσκλητήριο σε όσους απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια να επιστρέψουν.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε ότι οφείλονται πολλά στους απλούς νεοδημοκράτες και ζήτησε συγνώμη για πολιτικές που δεν έλυσαν παθογένειες και έφεραν την χώρα στην σημερνή κατάσταση και για άδικα μέτρα. "Είναι ώρα για ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης" τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Η Γεωργία Μπατσαρά αφού θύμισε το έργο που έγινε επί ΝΔ στην Βεργίνα με τα στέγαστρα των Βασιλικών Τάφων κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι δεν θα φύγουν από την Ημαθία το Χημείο και το Τελωνείο. Η κ. Μπατσαρά άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι η συγκθβέρνηση είναι για το καλό της χώρας σύμφωνα με την βούληση του Ελληνικού λαού όπως αυτή αποτυπώθηκε στις τελευταίες εκλογές. Κριτική άσκησε και στον ΣΥΡΙΖΑ διότι "υπόσχονται τα πάντα σε όλους". 

Ακολούθησαν βραβεύσεις πρώην προέδρους ΝΟΔΕ, ΟΝΝΕΔ. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι Ιωάννης Σιαμάγκας, Χρήστος Πατσίκας, Κυριακίδης Γιώργος, Γιοβανόπουλος Δημήτρης, Γιώργος Παπαστάμκος, Χρήστος Γιαννακάκης, Κώστας Βαταντζής, Σάκης Κεχαγιόλου, Μανώλης Μπουντζόλας, Γιώργος Λαζός, Χρήστος Μπλατσιώτης, Κώστας Ζιώγας, Άντώνης Κουφόπουλος, Ιωάννης Τσιαμήτρος, Ηλιας Μπατσαράς, Θεόδωρος Καζαντζίδης, Δημήτρης Μπαντής.