Τμήμα τροχαίας αυτοκινητόδρομων στην Βέροια ζητά ο Βεσυρόπουλος

vesi orfanos

Το ζήτημα της ίδρυσης Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας για την περαιτέρω ενίσχυση των ελέγχων στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού, επανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βευσρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, με Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, αμέσως μετά το πρόσφατο τροχαίο της Βέροιας, είχε προτείνει προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια, την ανάγκη ίδρυσης Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας.

Κατά την τοποθέτηση του στην Επιτροπή, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού στο οδικό δίκτυο της Εγνατίας οδού και στην ευρύτερη περιοχή ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν και έλεγχοι στη διέλευση βαρέων οχημάτων, από κατοικημένες περιοχές που γειτνιάζουν με την Εγνατία, καθώς είναι συνήθης πρακτική κάποιων φορτηγών, κυρίως αλλοδαπών, να χρησιμοποιούν διελεύσεις από κατοικημένες περιοχές για να μειώνουν το κόστος από τα διόδια με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων αλλά και να επιβαρύνεται υπέρμετρα το δίκτυο.

Επίσης ο Βουλευτής Ημαθίας, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε.» που παρευρίσκονταν στην Επιτροπή, υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία, επαρκής συντήρηση του οδοστρώματος και καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας με την απαραίτητη σήμανση, ενίσχυση του φωτισμού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από τις δυσμενείς κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε τα εξής:

«Θεωρώ ότι κυρίαρχο ρόλο στην ασφάλεια ενός μεγάλου οδικού άξονα, όπως είναι η Εγνατία, παίζει ο ελεγκτικός μηχανισμός. Η αστυνόμευση, η οδική ασφάλεια και οι έλεγχοι στην Εγνατία οδό αλλά και στο εθνικό δίκτυο, απαιτούν ένα επανασχεδιασμό των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Το πρόσφατο πολύνεκρο ατύχημα στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Βέροιας, προκάλεσε ιδιαίτερη φόρτιση. Ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού στο οδικό δίκτυο της Εγνατίας οδού και ιδιαίτερα στην περιοχή. Πρώτιστη ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι η ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες, ώστε να γίνει πράξη».