Στη ζυγαριά

Του Τάσου Τασιόπουλου

- Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει περιθώριο αντιδικίας με ανθρώπους που είναι ανυποψίαστοι για τα ουσιώδη, καθώς τα ερωτήματα, δεν σηματοδοτούν αντιδικία επειδή συνηγορούν στην κριτική εγρήγορση.

- Ο σωβινισμός είναι η αρρώστια των φτωχών, των φτωχών εγκεφάλων. Όταν σου λείπει κάτι το αντικαθιστάς με θορυβώδη ιδεολογήματα για να μην ακούς το σφύριγμα του αέρα που κυκλοφορεί στο κλούβιο σου κεφάλι.

- Προφανώς έτσι του ξέφυγε του πρώην συντρόφου Σγουρίδη και νυν αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ και ομολόγησε μπροστά στην ΚΑΜΕΡΑ ότι το θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το έβαλαν στη ζυγαριά και ότι ζήτησαν “ανταλλαγή χρέους για τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.

- Συνεπώς γίνεται παραδεκτό ότι ο σωβινισμός έπαιξε και παίζει σχεδόν πάντα πολύ σοβαρό ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας άλλοτε σαν υποκινητής για την απαλλαγή από έναν τύραννο και άλλοτε σαν τροφοδότης του επεκτατισμού.

- Στην πρώτη περίπτωση κατά τους ΑΝΕΛ είναι πατριωτισμός, και εδώ ακριβώς πρέπει να ελεγχθεί η άποψη, πού τελειώνει το λεγόμενο εθνικό συμφέρον και πού αρχίζει η δημαγωγία των ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ.

- Στην δεύτερη περίπτωση που αφορά τους Σκοπιανούς ήδη κατάμουτρα στις Πρέσπες μπροστά στους ΤΣΙΠΡΟΚΟΤΖΙΑΔΕΣ εισπράξαμε την ατάκα του ΖΑΕΦ περί Ελληνικού και Μακεδονικού λαού με την κατάληξη οι δημαγωγοί του ΣΥΡΙΖΑ να ονοματίζουν εθνικό το ταξικό και ιδιαίτερα το κομματικό και στο βάθος-βάθος το προσωπικό τους συμφέρον.

- Φυσικά εδώ βασιλεύει ο μονόδρομος της αμνησίας, αφού κανένας δημοσιογράφος – οι κατ' εξοχήν λειτουργοί της κοινωνικής μνήμης – δεν τολμούν έστω και στα ψέματα να ζητήσουν από την κυβερνητική κουστωδία αιτιολόγηση της πολιτικής ασυνέπειας.

- Το κράτος στη σημερινή Ελλάδα είναι κοινωνικό καρκίνωμα, είναι νοσηρό προπέτασμα της συλλογικής συμβίωσης, είναι συνεχής απειλή βασανισμού καταλήστευσης και εν τέλει φυσικής εξόντωσης του πολίτη και το νιώθει αυτό καθένας που κατεβαίνει τα σκαλοπάτια του λογιστή ύστερα από την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης.

- Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί ακόμα και η έννοια των “κοινωνικών υπηρεσιών” για τις οποίες υποτίθεται ότι υπάρχει το κράτος.

- Σήμερα μοιάζει καταγέλαστος ρομαντισμός να θυμίζεις ότι το κράτος οφείλει να υπηρετεί τον πολίτη, γιατί το κράτος από παλιά, αλλά προπαντός τώρα, υπάρχει για να εξασφαλίζει σε μερικούς τα πάντα και ας είναι ντενεκέδες ξεγάνωτοι – όπως ο γνωστός συντοπίτης μας που παριστάνει και τον τιμητή των πάντων λες και δεν γνωρίζουμε τις επιδόσεις του στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο επαγγελματικό Λύκειο – και σε άλλους ελάχιστους τη δυνατότητα να θησαυρίζουν ασύδοτα.

- Και για να είμαστε ακριβέστεροι ξεχνούν τα όσα έλεγαν μέχρι χτες για παράλληλο πρόγραμμα, για αντίμετρα και κυρίως ότι τα πάντα τα ψηφίζουν με πόνο ψυχής και έτσι έφτασαν το χρέος στο 180% του ΑΕΠ, έστρεξαν στην πιο αδυσώπητη μνημονιακή υποχρέωση του τέταρτου μνημονίου, με σκληρή τέσσερις φορές το χρόνο επιτήρηση από την Τρόϊκα η οποία θα μας ανταμείψει αν τα κάνουμε όλα αυτά μόνον με επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων μέχρι, το 2032 χωρίς κανένα κούρεμα, χωρίς μείωση των επιτοκίων και όλα αυτά κατά τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ μπήκαν στη ζυγαριά για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, έτσι:

- στο Αιγαίο δώσαμε τα πετρέλαια.

- στα Σκόπια την ιστορία

- στη Θράκη τη θρησκεία και

- στην Κύπρο τα δικαιώματά μας μάλλον για να ισορροπήσει η ζυγαριά.

- Βοήθειά μας.

ΥΓ1. Φίλος με πληροφόρησε ότι γνωστό ξεφτέρι που παριστάνει τον δημόσια γράφοντα σε ιστοσελίδα της πλάκας κατηγορεί την έκδοση του βιβλίου “στις παρυφές της νομιμότητας”.

- Μπορεί να έχει δίκιο καθώς ως κίτρινος ντενεκές ξεγάνωτος – έτσι τον αποκαλούν αυτοί που ως τρακαδόρο τον πληρώνουν στα μπαρ κανένα ποτό- ποτέ δεν θα μάθει να υπηρετεί το κοινό καλό, αφού τα πάντα εξαρτώνται από την εξευτελιστική έστω αμοιβή ενός λιγούρη που δεν ίδρωσε ποτέ στη ζωή του και δοκίμασε να “απαλλοτριώσει” μέχρι και το εικοσάρικο που έδωσαν συγγενείς στο γιο του.

- Αλλά που ο Στέργιος!!

- Όσον αφορά το βιβλίο που γράφτηκε πριν καμιά δεκαριά χρόνια και το προλόγισε ο αείμνηστος Μανόλης Κριαράς – προφανώς μεγίστη η τιμή – ασφαλώς και μπορεί κι άλλο να περιμένει, καθώς βιβλία δεν γράφονται κάθε μέρα, ούτε γράφουν όλοι και κυρίως πάρα πολλοί λίγοι τα διαθέτουν χωρίς αντίτιμο.

- Δηλαδή είναι ένα βιβλίο που αφορά την ιστορία 8 χωριών όπως καταγράφηκε από ζωντανές αφηγήσεις, μη επιζώντων σήμερα, από έρευνα σε όλα τα ιστορικά αρχεία, την εθνολογική στατιστική, την πολιτειογραφία, (Βασυράβελης, Χαλκιόπουλος, Σαλακίδης, Αραπίδης, Καμπουρίδης, Πελαγίδης) ξένους περιηγητές, (Adolf Streek die Makedonishen Niederlanden) και δεν γράφτηκε για να πουληθεί αλλά για να μοιραστεί δωρεάν στους ενδιαφερόμενους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνον. Κακός σύμβουλος βέβαια η εμπάθεια.

ΥΓ2. Μαθαίνουμε ότι συντοπίτης μας μέλος της ομάδας εργασίας του τομέα ψηφιακής πολιτικής της Ν.Δ. το βράδυ στα μπαράκια εξυμνεί την συμφωνία του ΤΣΙΠΡΑ με τα Σκόπια για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.

- Επειδή αυτό δεν επιδέχεται διάψευσης μπράβο στον Μητσοτάκη για τις επιλογές του, γιατί με τέτοιες επιλογές θα πάει μπροστά!!!

ΥΓ3. Πόλεις και χωριά στην Ελληνική “Νότια” Μακεδονία διαδηλώνουν ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών.

- Στην Αλεξάνδρεια προφανώς λόγω του ονόματος ή από το φόβο ότι “είμαστε” δειλά εθνίκια ζαρώνουμε;

Αιδώς Αργείοι!!!