Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική

Του Χρυσόστομου Χατζόπουλου

Κύριε διευθυντά, επιτρέψτε μου παρακαλώ να εκφράσω από τη στήλη της εγκρίτου ηλεκτρονικής εφημερίδας σας, την έντονη διαμαρτυρία μου εναντίον της κυβερνητικής μονομερούς παρανοϊκής απόφασης «συμφωνίας Πρεσπών», να εκχωρήσει στο συρφετό σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων, το πανάρχαιο όνομα της Μακεδονίας, τη μακεδονική γλώσσα, την εθνικότητα και την ιστορία μας, η οποία καταρρακώνει αρχές και αξίες.

Μας προκαλεί αγανάκτηση, πικρία και οργή διότι οι άνθρωποι αυτοί που εστάλησαν στο κοινοβούλιο με την ψήφο μας, οι περισσότεροι είναι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι, δε γνωρίζουν ούτε τα βασικά, π.χ. ότι κατά την προϊστορική περίοδο η βαλκανική χερσόνησος εκατοικείτο από Ιλλυριούς δυτικά και από Θράκες (ελληνική φυλή) ανατολικά της χερσονήσου. Οι Μακεδόνες Αργειάδες ήρθαν τον 8ο-7ο προ Χριστού αιώνα και οι Σλάβοι ήρθαν τον 6ο – 7ο μετά Χριστόν αιώνα την περίοδο της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Οι Αργειάδες με τον Περδίκκα Α’ ίδρυσαν την πρώτη τους πρωτεύουσα, τις «Αιγές», τη σημερινή Βεργίνα κι έβαλαν τα θεμέλια του Βασιλείου, που αργότερα κυριάρχησε στην ελληνική και την παγκόσμια ιστορία.

Εδώ στην Βεργίνα λίκνο των αρχαίων Μακεδόνων φυλάσσονται τα σπλάχνα της Μακεδονίας, τα μοναδικά ευρήματα, τα ταφικά μνημεία των βασιλιάδων της Μακεδονίας για τα οποία είμεθα υπερήφανοι διότι οι πρόγονοί μας Μακεδόνες άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη της ελληνικής και ένδοξης παρουσίας τους.

Ο κόσμος όλων των κοινωνικών τάξεων είναι εξοργισμένος και βοά διότι όλα αυτά που συντελούνται εις βάρος των εθνικών ελληνικών Μακεδονικών συμφερόντων, μέσω των μεγάλων μαζικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας (συλλαλητήρια) που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται σε όλες τις Μακεδονικές πόλεις δίχως να είναι χειραγωγημένες από κόμματα, αλλά από ελεύθερους έλληνες αγανακτισμένους. Ο λαός εξέφρασε τη γνήσια βούληση του κυρίαρχου λαού υψώνοντας τη φωνή του, τη θέση του την είπε βροντοφωναχτά και καθαρά - όχι - στο ξεπούλημα του ιερού ονόματος της Μακεδονίας και το ενδοξότερο τμήμα της ιστορίας.

Μόνο η στάση των ασπόνδυλων πολιτικών της αριστερής κυβέρνησης και πολλών της αντιπολίτευσης προσποιούνται ότι δεν ακούν, κωφεύουν στις διαμαρτυρίες και ακολουθούν άλλη γραμμή απ' αυτήν του ίδιου του λαού τους. Δίδουν την εντύπωση ότι προβάλλουν πραγματική ανθελληνική στάση.

Δικαιολογημένα όμως διότι δεν έχουν ακόμη αποκτήσει επίγνωση της πραγματικότητας «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» επειδή είναι πνευματικά χρεοκοπημένοι, αλλά πάσχουν και από ιστορική αμνησία και «έθνος δίχως μνήμη είναι έθνος τρελών» και γι αυτό οδηγούμεθα από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη και δεν γνωρίζουν την ιστορία μας τόσο την «κατεστημένη» πολύ περισσότερο όμως την «Αληθινή» που αποκρύπτεται, παραχαράσσεται ή κοσμείται με πολιτικούς χαρακτηρισμούς.

Αυτό αποδεικνύει αναμφίβολα ότι στην Ελλάδα άρχισε να εξαλείφεται ο Εθνισμός και να αναπτύσσεται η Εθνοκτονία για ανιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει κάθε εναπομείναντα εθνικά σκεπτόμενο έλληνα.

Η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει ένα μέτωπο εσωτερικών και εξωτερικών απειλών, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την επιβίωση της ως έθνος, άπτονται της εθνικής του κυριαρχίας αλλά και της διαφύλαξης της εθνικής του υποστάσεως. Μια από τις βασικές εξωτερικές επιβουλές , η δυσμενής έκβαση της οποίας συνεπάγεται στην πρόκληση αυτή της νέας εθνικής τραγωδίας, αναίμακτης αυτή τη φορά, αλλά εξίσου οδυνηρής με τις προγενέστερες αιματηρές (φρικτά και αφάνταστα εγκλήματα), είναι αυτή η οποία σχετίζεται με το λεγόμενο πάλι σημερινό «Μακεδονικό» πρόβλημα της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» που χαλκιδεύθηκε μια ανύπαρκτη γλώσσα για την αποκατάσταση μιας κατασκευασμένης εθνότητας του πολιτειακού μορφώματος των Σκοπίων ως «Μακεδονία» και είναι επιβεβαίωση της παλιάς πορείας που τεχνουργήθηκε για την περιοχή της βαλκανικής από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις και τους αρχιτέκτονες της διεθνούς πολιτικής βάρος της ελληνικής ενότητας και της ιστορίας.

Μέχρι σήμερα καμία ελληνική κυβέρνηση, παρά τα όποια λάθη έκανε στο παρελθόν, δεν τόλμησε να υπογράψει τέτοια εγκληματική συμφωνία εις βάρος μας εκτός της σημερινής που πολέμησε λυσσαλέα για τη συμφωνία υπογραφής των Πρεσπών προς όφελος των γειτόνων μας.

Ο κορυφαίος έλληνας ποιητής Σολωμός είπε: «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε, πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».

Μας το απέδειξε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας στις Πρέσπες – στους Ψαράδες , την σκαιά ημέρα της 17 -6 - 2018 μεταξύ των δύο υπουργών εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του φυσικού του φίλου Δημητρόφ, των κρατών Ελλάδος – Σκοπίων, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ αντίστοιχα. Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών κύριος Νίμιτς, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρία Μογκερίνη, ο Επίτροπος Χαν και αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Όλοι τους ήταν γεμάτη μειδιάματα και χειρονομίες για το πλήγμα που μας προξένησαν στη Μακεδονία με την εκχώρηση και την προσφώνηση - χαιρετισμό του Ζάεφ ότι ο λαός του οι Μακεδόνες και οι Έλληνες και ερωτώ εμείς πως θα λεγόμαστε κύριε Τσίπρα; Κομιτατζήδες;

Πάντως ο χώρος που ορίστηκε η συνάντηση για την άτιμη εγκληματική υπογραφή συμφωνίας στους Ψαράδες των Πρεσπών στο «Βίτσι» δεν πρέπει να ήταν τυχαίος, ήταν παλαιογνώριμος του Νίκου Κοτζιά και των κομμουνιστογενών Συριζαίων απογόνων του Νίκου Ζαχαριάδη καθοδηγητού και του στρατηγού Νίκου Βαφειάδη (ΚΚΕ – ΔΣΕ). Ο χώρος αυτός τους υπενθύμισε τις αποφάσεις της 5ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ εις βάρος της «Μακεδονίας» Ελλάδος (1945-1949).

Σύμφωνα με αγγλικό περιοδικό «Κάβαλκαν» επιδιώκετο η δημιουργία μείζονος Μακεδονίας. Ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν οι πρόγονοι τους, υλοποίησε σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Άτυχη Ελλάδα, τι παιδιά εγέννησες! Αφού οι κομμουνιστές γίνανε πατριώτες και τώρα Ελλάδα, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη!

Έτσι με την ολοκλήρωση της Ταφικής Τελετής υπογραφής συμφωνίας, ναρκοθέτησαν εθνικά τη χώρα μας εκχωρώντας:

Α) Το εθνώνυμο «Βόρεια Μακεδονία». Η αναγνώριση των Σκοπίων με το εθνώνυμο αυτό φαίνεται πως δικαιώνει όλους όσους κτίζουν την ιστορία τους με κλοπιμαία υλικά και επιβραβεύει όσους διατηρούν ασβέστη την σπίθα της αταξίας και μόνιμης αστάθειας. Όμως έτσι πέτυχαν αυτό που προσπαθούσαν από δεκαετίες με τιτάνιες ομολογουμένως απάτες προκειμένου να «αποδείξουν» ειρμό και γονιδιακή συνέχεια των αρχαίων Μακεδόνων με αυτούς και να κατορθώσουν να αποσπάσουν από εμάς όνομα, γλώσσα και εθνότητα ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Β) Τη Μακεδονική γλώσσα: Θα χρησιμοποιούν ακόμα και εντός Ελλάδος τον όρο «Μακεδονική γλώσσα» αντί σλαβική. Εκχωρείται η Μακεδονική μας γλώσσα που έχει μακρά ιστορία και συνδέθηκε με τους μεγάλους πολιτισμούς και αποδεικνύεται ότι ο ελληνισμός της Μακεδονίας αποτελεί αδιάσπαστη ενότητα με την ελληνική μέσα στους αιώνες . Είναι αναπόφευκτο για κάποιον που θα διαβάσει το Πλούταρχο, τον Αππιανό, τον Αριανό, τον Στράβωνα ή τον Παυσανία να μη δει τι ήταν και τι γλώσσα μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες.

Γ) Το Μακεδονικόν Έθνος: Η εξήγηση βγαίνει αβίαστα από τις παρακάτω πηγές και διάφορα λεξικά.
1) Ο πατέρας της γεωγραφίας Στράβων γράφει πως είναι και η Μακεδονία Ελλάδα, ο δε πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος μας ομιλεί για «Δωρικό έθνος των Μακεδνών».
2) Στο λεξικό Γκόρσκι - Μάιναριτς διαβάζουμε: Μακεδνός = υψηλός. Μακεδονία (ελληνική λέξη) περιοχή στα Βαλκάνια.
3) Στο επίσης πανεπιστημιακό λεξικό του «SENC» που μεταφράστηκε από τα γερμανικά, υπάρχουν πάλι τα ίδια στοιχεία Μακεδνός = ψηλός.
Όπως είδαμε λοιπόν και τα δύο λεξικά αναφέρουν με σαφήνεια ότι ο όρος «Μακεδονία – Μακεδόνας» είναι ελληνικός και ότι οι Μακεδόνες είναι Δωρική φυλή. Είναι ένας λαός αρραγής και αδιάσπαστη ενότητα από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι τη σημερινή ημέρα προδοσίας.

Η απάτη αυτή αποδεικνύεται και στο βιβλίο που εξεδόθη στη Ρωσία το 1950 ζώντος του Στάλιν, το οποίο υποστηρίζει ότι ούτε Μακεδονική γλώσσα ούτε Μακεδονικό έθνος υπάρχει και ότι κατοικούντες στο τμήμα της βαλκανικής το οποίο ονομάζεται Μακεδονία είναι Έλληνες , Σέρβοι και Βούλγαροι.

Την ίδια εποχή άρχισαν και οι Βούλγαροι να ομολογούν απεριφράστως ότι όλα τα «Μακεδονικά» αποτελούν εθνολογική και γλωσσική απάτη και έκτοτε μέχρι σήμερα ουδεμία παρέλειψαν ευκαιρία επαναλήψεως της ομολογίας των.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε για εμάς σλάβικη βόρεια Μακεδονία δεν υφίσταται παρά μόνο Ελληνική Μακεδονία και μόνο αυτό που συμφέρει στον Μακεδονικό Ελληνικό λαό παραδεχόμαστε σαν όσιο, ιερό και απαραβίαστο.

Η εκχώρηση του ονόματος, γλώσσας και εθνότητας Μακεδονική θα είναι πάντα ένα ηφαίστειο έτοιμο, που κάποια στιγμή θα ενεργοποιηθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για το έθνος μας, εάν οι πολιτικοί μας με πατριωτική συνείδηση δεν ενεργοποιηθούν, διότι πιστεύω ότι οι περισσότεροι βρίσκονται σε αιώνιο λήθαργο.

Ο ελληνικός λαός αρχίζει να ζει την ταπείνωση της οδυνηρής ήττας από το παλαιό σλαβικό αιώνιο όνειρο τους το «ψευδομακεδονικό», που γίνεται πραγματικότης με την έγκριση της σημερινής κυβέρνησης.

Κατά τη γνώμη μου θα είμαστε αφελείς αν συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι σήμερα υπάρχουν εθνοήρωες πολιτικοί με αδάμαστη θέληση να αγωνιστούν, να αντισταθούν και να νικήσουν εναντίον αυτής της μεγάλης προδοσίας αγωνιζόμενοι ή ως συνήθως καμουφλαρισμένοι βυθισμένοι στις καρέκλες εξουσίας κωφεύοντας.

Ενώ οι ιστορικές πηγές είναι σαφέστατες και κανείς από τους ιστορικούς και τους χρονογράφους (εκτός των Σκοπιανών) δεν μπορούσε να μαντέψει ότι 100 χρόνια μετά θα παρουσιαζόταν κάποιος σλαβόφωνος λαός να ισχυρίζεται ότι είναι «Έθνος Μακεδονικό» και να αμφισβητεί με αυτόν τον τρόπο την 5000 χρόνων ιστορία των Μακεδόνων ώστε να πλαστογραφήσουν τα τότε γεγονότα.

Οι γείτονες μας σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι ο τόπος παράγει ιστορία και όχι ο λαός, άρα αφού ζουν σε αυτόν τον ιστορικό τόπο του Φιλίππου Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν φαντασιωθεί εδώ και δεκαετίες ότι είναι κληρονόμοι της ιστορίας του δηλαδή της ιστορίας μας.

Σήμερα η πολιτική των Σκοπίων υπερέχει της επιστήμης και δέχονται να παίζουν αυτό το παιχνίδι σε βάρος της Μακεδονίας μας, δεν μπορεί να ισχυρίζονται ότι έχουν αγαθές σκέψεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες Μακεδόνες αφού στην πράξη όχι μόνο αναιρούν τα πάντα, αλλά έχουν μεταβληθεί και στον πλέον επικίνδυνο «Δούρειο Ίππο» για την άλωση του αρχαιότερου και πλέον ιστορικού κόσμου. Εδώ θα μπορούσα να υπενθυμίσω εις όλους τους αφελείς να μην λησμονούν την λαϊκή ρήση που λέει «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισαν τα μαλλιά του ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλήν του» που σημαίνει ότι οι σλαβοκουμμουνιστές δεν ξεχνούν ποτέ και δεν φοβούνται από κανένα προκειμένου να πετύχουν τα ύπουλα σχέδια τους.

Γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε, πως η πολιτική δεν ανέχεται το συναίσθημα, τη γενναιοδωρία και την επανάπαυση. «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντα αχάριστου» διότι στη διεθνή πολιτική μόνο αχαριστίες υπάρχουν και συμφέροντα και φάνηκε πρόσφατα, σήμερα με το Μακεδονικό προβλήμα. Υπενθυμίζω σε όλους τους λαμπρούς σταθμούς του Γένους μας ήταν μόνο, κατάμονο, παραταύτα με προφυλακή και σφάγιον ιερόν εμάς τους Μακεδόνες. Το 1908 ο Μακεδονικός Αγώνας είχε κερδηθεί και τέσσερα χρόνια μετά η Μακεδονία μας είχε απελευθερωθεί.

Ένα σφαγίο ιερό ήταν και ο αγωνιστής Στέφανος Δραγούμης μαζί με τον γιο του Ίωνα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ελλάδος Ζαΐμη, όταν τον προειδοποίησε για τον κίνδυνο της Μακεδονίας από τους Σλάβους και του είπε: «Σώστε τη Μακεδονία γιατί αυτή θα σώσει την Ελλάδα» τότε ο Σλαβεπώνυνος πρωθυπουργός Ζαΐμης απάντησε ότι το Μακεδονικό ζήτημα είναι υπόθεση των μεγάλων δυνάμεων και μόνον αυτών, τα δε κράτη των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας δεν έχουν καμία φωνή πάνω σ' αυτό. Η Αθήνα έτσι φανταζόταν και εξακολουθεί να φαντάζεται το εθνικό συμφέρον, όπως σήμερα ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που λέει αφού 140 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» δεν μπορούμε να το αρνηθούμε και έτσι με τη συμφωνία των Πρεσπών τους βοήθησαν ακόμη περισσότερο σύντομα να αποκτήσουν κρατική υπόσταση. Και για αυτό μαύρη απόγνωση τριγυρίζει σαν μαύρο όρνεο γύρω μας και τους απαίσιους κρωγμούς της, τους ακούει και μέσα στα κατάβαθα της ψυχής του ο σημερινός Έλληνας Μακεδόνας - Μακεδόνες.

Σχεδόν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί μέχρι σήμερα είναι απόγονοι των Ζαΐμιδων και απόγονοι του Νίκου Ζαχαριάδη και Μάρκου Βαφειάδη πολέμιοι της Μακεδονίας.

Όποιος θεωρεί πως δεν είναι, εδώ είναι ο στίβος να το αποδείξει ! Είναι δύσκολο;

Αν δεν ξυπνήσουν οι Μακεδόνες να πάρουν τουλάχιστον τη δική τους υπόθεση στα χέρια τους, δεν υπάρχει μέλλον γι' αυτό το εθνικό μας θέμα. Και δυστυχώς ακόμα και οι Πόντιοι, αυτοί που διαλαλούν ότι αποτελούν τον ανασχετικό βράχο, στην επιβουλή κατά της Μακεδονίας, ακολουθούν τη γραμμή της Αθήνας με το να στέλνουν στο κοινοβούλιο εκπροσώπους που για τη Μακεδονία, δηλώνουν ανερυθρίαστα πως όλα βαίνουν καλώς, αφού έτσι κρίνει σωστό αρχηγός τους.

Όμως αυτό το Μακεδονικού Έθνος είναι δικό μας, ολονών μας και εκείνων που πέρασαν πριν 4-5 χιλιάδες χρόνια και εκείνων που θα έρθουν στους μελλοντικούς αιώνες και όλοι έχουμε λόγο, τον οποίο δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε στα χέρια των «Νενέκων» γιατί αυτοί στο τέλος θα τους δώσουν και τα αρχαία της Βεργίνας, του Δίου, της Πέλλας, της Αμφίπολης και όλη την κληρονομιά του Μακεδονικού λαού και θα τα κάνουν σκόνη.

Τελειώνοντας θα έλεγα όνειρα γλυκά στους εκπροσώπους της Ελληνικής Βουλής, αλλά είμαι σίγουρος πως με τη συνείδηση που έχουν δεν έχουν ανάγκη την ευχή μου, τουλάχιστο είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε το «Έρεβος» που προκάλεσαν στην ψυχή του λαού μας, ο οποίος τους έστειλε στο κοινοβούλιο.

Ο Χρυσόστομος Χατζόπουλος είναι πρώην δήμαρχος Βεργίνας