Logo

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: "Ποια είναι η θέση της ΝΔ για την ονομασία των Σκοπίων"

Την θέση της ΝΔ, ζητά να μάθει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, με αφορμή το συλλαλητήριο της πλατείας Ωρολογίου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Παρακολουθήσαμε το συλλαλητήριο στη Βέροια με κεντρικό σύνθημα "διπλή ονομασία σημαίνει προδοσία". Εκεί είδαμε όλα τα στελέχη της ΝΔ παρόντα. Παρόντα σ΄ ένα συλλαλητήριο όπου οι συγκεντρωμένοι θέλουν η ονομασία για το κράτος των Σκοπίων να μην περιέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με κανένα τρόπο.

Ο Μητσοτάκης μετά από καιρό, η Μπακογιάννη και άλλα κεντρικά στελέχη της μιλούν όψιμα τώρα για συμφωνία με βάση την εθνική θέση της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Μάλιστα μόλις σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτικό σταθμό, όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, αν θα συμπεριλαμβάνει η σύνθετη ονομασία το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είπε>: Δεν μας είναι ευχάριστο αλλά θα το δεχτούμε΄΄

Ποια είναι αυτή Η ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ;; Σύνθετη ονομασία χωρίς να αποκλείουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Είχαμε γράψει ότι η παρουσία των στελεχών της Ν.Δ στα συλλαλητήρια είναι για τα ''ψηφαλάκια ΄΄ και μόνο, γιατί πολιτική θέση δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα η αν έχουν δεν τολμούν να την εκφράσουν, το μόνο που ακούμε είναι ψίθυροι και τιτιβίσματα.

Πρόκειται για αλαλούμ της ΝΔ για το θέμα της ονομασίας και κάνουν τα πάντα να μας επαληθεύουν. Ας αποφασίσουν ποια είναι η επίσημη θέση, γιατί γίνονται γραφικοί.

Η πολιτική δεν είναι μόνο φωτογραφίες και κτυπήματα στην πλάτη κύριοι της ΝΔ, πάνω απ΄όλα είναι ουσία και υπεύθυνη εθνική πολιτική στάση".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb