Logo

Ο Δημήτρης Χαμπίδης για τον Φώτη Τασιόπουλο

Ο Φώτης ήταν ένας ξεχωριστός, χαρισματικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Παιδί του λαού, παιδί της εργατικής τάξης, των οικοδομών, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ .Πάνω από όλα ήταν ο αγαπητός, γελαστός σύντροφος μας όπως είναι στη φωτογραφία του.

Όσοι τον ζήσαμε μας κατέκτησε: με την απλότητά του και το λαϊκό βάθος της σκέψης του -πάντα σύντομος και περιεκτικός . Με την συνέπειά του στα λόγια και στα έργα -στην πολιτική και προσωπική ζωή.

Με την ανιδιοτελή προσφορά του- σε κάθε χρέωση, σε κάθε προσπάθεια ο Φώτης ήταν ο πρώτος. Με την συνέπεια και την αγάπη του προς την δουλειά του- ο καλύτερος σοβατζής. Με την λαϊκή του σοφία και το ταξικό του ένστικτο έκανε πάντα τις σωστές επιλογές στα κρίσιμα σημεία του κινήματος (ΚΚΕ,ΣΥΝ,ΣΥΡΙΖΑ). Με την διαχρονική συμμετοχή του στο Δ.Σ. των οικοδόμων- πάντα απεργός και οργανωτής των αγώνων. Με τα δύσκολα τελευταία χρόνια λόγω της ασθένειας της συζύγου του αλλά και της δικιάς του- πάντα με το χαμόγελο.

Οι τελευταίες εικόνες που έχω από τον Φώτη είναι να πίνει καφέ συνοδευόμενος από τον γιο του Χρήστο και να με προσκαλεί για να κεράσει με το ακαταμάχητο χαμόγελο του. Ποτέ δεν μπόρεσα να του το αρνηθώ ακόμη και όταν είχα δουλειά.

Ο Φώτης ήταν το δικό μας γελαστό ΠΑΙΔΙ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΩΤΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

(Η βιογραφία του πρέπει να αποτυπωθεί γιατί ο Φώτης παραμένει μεγάλο κεφάλαιο και πρότυπο για την αριστερά.)

Χαμπίδης Δημήτρης

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb