Logo

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης για την επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας του Πόντου

Με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση:

"Ενενήντα εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την αποφράδα ημέρα, την 19η Μαΐου, που ο Μουσταφά Κεμάλ, αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, εφαρμόζοντας την «τελική λύση» εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού, την ίδια «τελική λύση» που εφάρμοσαν αργότερα οι ναζί, εναντίον των Εβραίων στους θαλάμους αερίων. Από το 1914 έως το 1923, δολοφονήθηκαν, σφαγιάστηκαν, απαγχονίστηκαν και οδηγήθηκαν σε σίγουρο θάνατο στα περιβόητα «Τάγματα Θανάτου» τα «Αμελέ Ταμπουρού» ή τάγματα εργασίας, τα οποία είχε βαφτίσει η θηριωδία των Νεότουρκων και των Γερμανών στρατιωτικών συμβούλων τους, όπως ο Συνταγματάρχης Λίμαν Φον Σάντερς, πάνω από 353.000 πρόγονοι μας στον Πόντο. Η γενοκτονία και το ξερίζωμα του Ελληνισμού του Πόντου, 28 αιώνες μετά, ολοκληρώνονταν.

Ενενήντα εννιά χρόνια μετά, όλοι εμείς οι απόγονοι τους, οι οποίοι ριζώσαμε στην φιλόξενη γη της Ηπειρωτικής Ελλάδας και ειδικά στην Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ακούμε αυτές τις μέρες να περιφέρεται ως «λύση» στο όνομα των σκοπίων, των σύγχρονων τυμβωρύχων και παραχαρακτών της ιστορίας, στην οποία φαίνεται να συμφωνεί η ελληνική κυβέρνηση, αυτής της «Μακεδονίας του Ίλιντεν». Η αποδοχή από την χώρα μας, μιας σλαβικής ψευδοεπανάστασης εναντίον των Οθωμανών, με τους οποίους αγαστά συνεργάστηκαν, στις σφαγές, τις δολοφονίες και την τρομοκρατία του ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας, στις αρχές του 20ου αιώνα, είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και εθνικά επικίνδυνη.

Ο αγώνας μας ενάντια στην εθελούσια παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στον αλυτρωτισμό των σκοπίων, θα συνεχιστεί. Αυτού του είδους οι προτάσεις σπιλώνουν την μνήμη των προγόνων μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Αιωνία η μνήμη των νεκρών προγόνων μας στον Πόντο, στην Μικρά Ασία, στην Ανατολική Θράκη".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb