Καλαϊτζίδης: Κράτησε αποστάσεις από την πρόταση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το διοικητήριο

kalaitzidis energoi

Αποστάσεις από την πρόταση του κατέθεσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας για δημιουργία διοικητηρίου στο στρατόπεδο Καπετάν Ακρίτα κράτησε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. Χαιρέτησε με ικανοποίηση την δουλειά που κατέβαλαν τα μέλη της Κίνησης, συμφώνησε με την αναγκαιότητα δημιουργίας διοικητηρίου αλλά τόνισε ότι πρώτα πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι, από την εθνική ασφάλεια έως την αρτιότητα των κτιρίων. Στην τοποθέτησή του στην εκδήλωση της Κίνησης, ο κ. Καλαϊτζίδης επεσήμανε: 

"Θα ήθελα, να εκφράσω την ικανοποίηση μου γιατί την άδολη αγάπη και την εθελοντική προσφορά των μελών της Κίνησης σας στα κοινά της Βέροιας. Μια προσφορά που έλαβε σάρκα και οστά με την υλοποίηση του οράματος δεκαετιών για την αναστύλωση της Παλαιάς Μητρόπολης , έργο στο οποίο πρωτοστάτησε η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών» και υλοποιείται ήδη από την Εφορία Βυζαντινών Μνημείων.

Είναι παρήγορο, σε μια εποχή άκρατου ωφελισμού και ιδιοτέλειας, να σκέπτονται και να δρουν στον τόπο μας, έγκριτοι και πραγματικά ενεργοί πολίτες.

Με σημείο αναφοράς την πολύχρονη και άδολη αυτή προσφορά, θα ήθελα να ευχαριστήσω σήμερα, για μια ακόμη φορά, τον κ.Πολυχρονιάδη και τους συνεργάτες τους, για το συνεχές ενδιαφέρον στο όραμα απόκτησης ενός σύγχρονου διοικητηρίου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των Ημαθιωτών.

Είναι απαράδεκτο να μην διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο η Π.Ε Ημαθίας, η μόνη Περιφέρεια στην Κεντρική Μακεδονία.

Είναι απαράδεκτο να απομειώνουμε τα έτσι κι αλλιώς μειωμένα κατά 70%, λόγω μνημονίου, τακτικά μας έσοδα, επιβαρυνόμενοι με δαπάνες για ενοίκια που αγγίζουν τα 500.000 ευρώ τον χρόνο.

Η Π.Ε Ημαθίας και εγώ προσωπικά είμαστε κοντά σε κάθε αναπτυξιακό προσανατολισμό ΟΛΩΝ των φορέων και των συλλόγων του τόπου μας.

Με χαρά λοιπόν συμμετέχω σε αυτή την ημερίδα, την οποία διοργανώνει η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών» θεωρώντας ότι παρά την δύσκολη οικονομικά συγκυρία, το όραμα μας για την απόκτηση του δικού μας «σπιτιού», το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Π.Ε Ημαθίας, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, την Δ.Ο.Υ. είναι εφικτό, αρκεί να υπάρξουν συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες στην διεκδίκηση των απαραίτητων πόρων.

Φυσικά χρειάζεται να εξετάσουμε σοβαρά κάθε παράμετρο, ως προς την επιλογή του καταλληλότερου και αρτιότερου χώρου.

Θεωρώ ότι σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών», η οποία ενδιαφέρεται για την άρτια υλοποίηση της δημιουργίας διοικητηρίου, χωρίς στεγανά και μονόδρομους, ως προς την επιλογή του χώρου.

Είμαι σίγουρος ότι αφού εξετάσουμε μια σειρά στοιχείων που αφορούν είτε την εθνική μας ασφάλεια, είτε τις σύγχρονες λειτουργικές ανάγκες ενός διοικητηρίου της επόμενης πενηνταετίας, τους κυκλοφοριακούς φόρτους από την κατασκευή του, αλλά και άλλες πολεοδομικές και δομικές διευκολύνσεις που οφείλει να έχει αυτό, θα προκρίνουμε μια κοινή θέση όλοι μας.

Πρόθεση μου σήμερα λοιπόν είναι να αναπτυχθεί ένας ανοικτός διάλογος, με την συνολική ανάλυση των υφισταμένων παραμέτρων, που αφορούν μια σειρά στοιχείων, που βρίσκονται στην σφαίρα του εφικτού και του πραγματικού.

Μακάρι σε αυτό το επίπεδο να πιεστεί από όλους η Κεντρική Διοίκηση ώστε να εξευρεθούν, ακόμη και μέσα από τις δημόσιες επενδύσεις.

Ευελπιστώ ότι σε αυτή την προσπάθεια οι φίλοι της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών», αλλά και όλοι οι Ημαθιώτες, με πρώτους τους βουλευτές, εμένα και τους δημάρχους της Περιφερειακής μας Ενότητας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να γίνει πράξη το όραμα μας.

Σημασία δεν έχει ο χώρος λοιπόν, αλλά η ικανοποίηση του πάνδημου αιτήματος μας για την δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού διοικητηρίου στην Ημαθία, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των επόμενων πενήντα χρόνων".