Logo

Ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες πραγματοποίησε στην Βέροια ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος (φωτογραφίες, βίντεο)

Ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες πραγματοποίησε σε ανοιχτή εκδήλωση στην Βέροια, στην Στέγη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου, οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, Κώστας Βοργιαζίδης, Νίκος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Χειμώνας, ο πρόεδρος του Δασκίου Σωκράτης Μισοκέφαλος και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του ο κ. Φάμελλος είπε στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση σε θέματα περιβάλλοντος και η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε πρόστιμα που αφορούν το περιβάλλον. "Κάποιοι λίγοι έπαιρναν πολλά και πολλοί πολίτες έχαναν αυτά που δικαούνταν" είπε ο κ. Φάμελλος για να περιγράψει το κλίμα μιας εποχής που πέρασε και άφησε πολλές πληγές ανοιχτές.

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι από το 1975 έπρεπε η χώρα να έχει δασικούς χάρτες αλλά 40 χρόνια το πελατειακό κράτος δεν άφηνε να λυθούν τέτοια ζητήματα. Τελικά η χώρα υποχρεώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να κάνει τους δασικούς χάρτες, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο.

Για τους δασικούς χάρτες, ο κ. Φάμελλος είπε ότι αποτελούν περιβαλλοντική τομή και επανάσταση στην δημόσια διοίκηση, λύνουν πολλά ζητήματα, απλοποιούν διαδικασίες και σε πολλές περιπτώσεις μειώνουν το κόστος για τον πολίτη.

Στην Ημαθία, μέχρι τις 5 Ιουνίου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις αντιρήσεις τους αναφορικά με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες και στόχος της πολιτείας είναι μέσα στο 2019 να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες μέσα στο 2019 ώστε να κλείσει μέσα στο 2020 το θέμα του Κτηματολογίου.

Στην ενημέρωσή του ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι ο κάθε πολίτης με ένα πάτημα πάνω στον αναρτημένο χάρτη θα μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να γίνει σε μια περιοχή και τι όχι. Επίσης ανέφερε τι προβλήματα συνάντησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, ποια θέματα μπορεί να προβάλει στις αντιρρήσεις του ο πολίτες, πότε πληρώνει και πότε όχι, πόσα πληρώνει κ.α.

Κλείνοντας ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι οι δασικοί χάρτες ασχολούνται μόνο με τον χαρακτηρισμό εκτάσεων και όχι με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μετά την ενημέρωση, δόθηκε ο λόγος στο κοινό και διατυπώθηκαν ερωτήματα τα οποία απάντησε ο κ. Φάμελλος.

{jlex}flickr:72157694615970655{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb