Αντίθετοι με την δημιουργία Διοικητηρίου στις εγκαταστάσεις του Β'ΣΣ οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΕΘΑ

bss

Θέση για το θέμα που αφορά την δημιουργία Διοικητηρίου στις εγκαταστάσεις του Β'ΣΣ παίρνει με ανακοίνωση του ο σύλλογος πολιτικών υπαλλήλων ΥΕΘΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Σχετικά με πρόσφατες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην  αλλαγή χρήσης του Στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΡΙΤΑ» στη Βέροια, από ΕΝΕΡΓΟ που είναι σήμερα σε Διοικητήριο Ημαθίας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα ακόλουθα:

Στο στρατόπεδο εδρεύουν ΕΝΕΡΓΕΣ Μονάδες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ζωτικής σημασίας για την Εθνική Ασφάλεια.

 

Λειτουργεί επίσης Βρεφονηπιακός Σταθμός, για την εξυπηρέτηση των αναγκών φύλαξης τέκνων 50 περίπου οικογενειών προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι στρατιωτικές Μονάδες που εδρεύουν στη Βέροια στελεχώνονται από μεγάλο αριθμό Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, οι οποίοι και διαμένουν με τις οικογένειές τους στην περιοχή, ενισχύοντας τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις (καταστήματα, φροντιστήρια, χώρους αναψυχής κ.λ.π.). Επίσης εργάζεται πολιτικό προσωπικό, με κατοχυρωμένες οργανικές θέσεις στο δημόσιο τομέα.

Κληρωτοί Οπλίτες που κατάγονται από την Ημαθία, έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν τη θητεία τους εγγύς του τόπου συμφερόντων τους, αποφορτίζοντας σημαντικά τον ήδη βεβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει παραχωρήσει μεγάλη έκταση για την κατασκευή Διοικητηρίου στο χώρο δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο. Για την έκταση αυτή, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, σε σχετική συνάντηση, μας είχε ενημερώσει ότι υφίσταται ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής διοικητηρίου, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσης των προβλεπόμενων αδειών (πολεοδομία, αρχαιολογική υπηρεσία κ.α.)

Για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, αξίζει να αναφερθεί ότι το Στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΡΙΤΑ» βρίσκεται ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ και τυχόν αλλαγή χρήσης του, απαιτεί μακροχρόνιες και πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με το ανάλογο φυσικά κόστος.

Οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση και αναφορά στο εν λόγω θέμα, θεωρείται μάλλον άσκοπη και άτοπη, καθόσον διατυπώνονται θέσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αποτελούν παραπληροφόρηση στους δημότες – πολίτες της Ημαθίας".