Logo

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων για τις φωτογραφίες στις νέες βιομετρικές ταυτότητες

Συνάντηση με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κ-Δ Μακεδονίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 21η Φεβρουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης έθεσαν στον κ.αντιπεριφερειάρχη το θέμα των φωτογραφιών στις νέες βιομετρικές ταυτότητες, που προτίθεται να φέρει με σχέδιο νόμου η κυβέρνηση, προς αντικατάσταση των υφισταμένων, τις οποίες θα αναλάβει μόνο μια εταιρεία, χρηματοδοτούμενη από το κράτος.

«Την ίδια στιγμή, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε ο πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέξει μόνος του, σύμφωνα με αυστηρές προϋποθέσεις ασφαλείας, με ποιον τρόπο θα αποκτήσει τις φωτογραφίες του για αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο» είπαν στον κ. αντιπεριφερειάρχη τα μέλη του δ.σ της Ένωσης.

Στην συζήτηση ο κ. αντιπεριφερειάρχης στάθηκε θετικός στα αιτήματα τους, τονίζοντας ότι εν μέσω της μνημονιακής κρίσης δεν πρέπει να πληγούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι της χώρας μας, την στιγμή μάλιστα που έχει επενδύσει σημαντικά ποσά σε υλικοτεχνική υποδομή, για την παραγωγή φωτογραφιών , με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι νέες ταυτότητες.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb