Λαφαζάνης: "Η κυβέρνηση εξαπατά και εφαρμόζει πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας"

Επίσκεψη στην Βέροια πραγματοποίησε ο αρχηγός της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ξεκίνησε την περιοδεία του από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, επισκέφθηκε το ΚΕΜΑΕΔ και αμέσως μετά έκανε βόλτα στην αγορά της Βέροιας και συναντήθηκε με εμπόρους και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Τσιπουρίδου. Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Φώτη Καραβασίλη και των πρόεδρο των ΚΤΕΛ Ημαθίας Τάσο Συμεωνίδη.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι βρήκε την Βέροια ομορφότερη διότι παρά τα προβλήματα έχει πολίτες αγωνιστές. 

Για την επίσκεψή του στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης σημείωσε ότι είναι μια σημαντική παραγωγική μονάδα της χώρας. Τόνισε ότι είναι έγκλημα να παραμένουν απλήρωτοι οι αγρότες και απαίτησε να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν ξανά τεύτλα. Για το χρέος της βιομηχανίας στην Τράπεζα Πειραιώς, είπε ότι πρέπει να διαγραφεί διότι αφορούν παλιές οφειλές προς την Αγροτική Τράπεζα η οποία πήγε για εκκαθάριση. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να πουληθούν τα εργοστάσια στην Σερβία διότι είναι υπερκεδοφόρα και τέλος πρέπει να αναπτυχθούν διεθνείς συνεργασίες όπως πχ με Βραζιλία και Ρωσία.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις συνθήκες λειτουργίας του ΚΕΜΑΕΔ ενώ για τις συναντήσεις με τον δήμαρχο και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα του δήμου και της αγοράς. "Το εμπόριο στην Βέροια πεθαίνει. Πνίγεται από τις πολυεθνικές, τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Γενικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι υπό διωγμό" είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι στην βόλτα που έκανε στην αγορά της πόλης συνάντησε θετική ανταπόκριση. "Το κλίμα στην κοινωνία αλλάζει. Είναι ελπιδοφόρο. Ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει" σχολίασε.

Ο κ. Λαφαζάνης άσκησε και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Τόνισε ότι είναι μια κυβέρνηση που λέει ψέματα, εξαπατά τους πολίτες και εφαρμόζει πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία. "Αυτά που λέγονται για έξοδο από το μνημόνιο είναι η μισή αλήθεια. Τυπική θα είναι η έξοδος. Η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις κηδεμονίας και επιτροπείας για έναν αιώνα. Μέχρι το 2060 έχει υπογράψει για πλεονάσματα 2%. Η επιτροπεία θα παραμείνει μέχρι να εξοφληθεί το 75% του χρέους. Χαιρέτα μας τον πλάτανο. Δεν μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος. Η επιτροπεία θα είναι αιώνια" σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι οι πλειστηριασμοί θα είναι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΕΝΦΙΑ για την κυβέρνηση Σαμαρά. "Υπάρχει ένα κίνημα που αντιστέκεται και η ΛΑΕ είναι στην πρώτη γραμμή.

Για την πρόταση της ΛΑΕ, τόνισε ότι η διαγραφή του χρέους και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι η μόνη λύση. Σημείωσε ότι η ΛΑΕ έχει απευθύνει μια ενωτική πρόταση σε όλες τις αριστερές, πατριωτικές, αντιμνημονιακές, δημοκρατικές δυνάμεις αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα.

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ αμέσως μετά την περιοδεία του