Επισκέψεις της Φρόσως Καρασαρλίδου σε κοινωνικές δομές

Κοινωνικές δομές του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου ώστε να γνωρίσει από κοντά το πλούσιο έργο τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα επισκέφθηκε:

- Το Κέντρο Μέριμνας με Ειδικές Δεξιότητες του Δήμου Βέροιας, ένα φιλόξενο χώρο γεμάτο αγάπη, όπου συνομίλησε με τους υπεύθυνους και τους εθελοντές και τα άτομα που φιλοξενούνται. Είδε από κοντά το έργο που παράγεται. Συζητήθηκαν τι παρέχει ο σύλλογος, οι δράσεις του καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Το σπίτι φιλοξενεί 20 άτομα από όλο το φάσμα της αναπηρίας εκτός αυτισμού και ψυχικών νόσων. Έχει πάρα πολλούς εθελοντές. Τώρα ετοιμάζονται για το χριστουγεννιάτικο bazar με δικές τους δημιουργίες. Υπάρχει αίθουσα χειροτεχνίας και κατασκευών, ζωγραφικής, χώρος σίτισης και γυμναστήριο.

- Το Κέντρο Μέριμνας για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες του δήμου Βέροιας «ΕΜΒΟΛΟ», ένας ζεστός και ανθρώπινος χώρος που φιλοξενεί άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες ηλικίας 16 – 50 ετών. Εκτός από το κοινωνικό έργο που επιτελεί, οργανώνει μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως Θεατρικές και Μουσικές παραστάσεις.

- Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας «ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ». Εκεί η βουλευτής συζήτησε τον ρόλο που έχει το κέντρο, τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζει καθώς και τις δράσεις που πραγματοποιεί. Στην αρχή δεχόταν μόνο κακοποιημένες γυναίκες ενώ πλέον τώρα δέχεται οποιαδήποτε γυναίκα υφίσταται κοινωνικό αποκλεισμό. Όπως τόνισαν οι υπεύθυνες, αυτό που λείπει από τον νομό είναι ένα Κέντρο Ψυχικής Υγείας με Δημόσιο Χαρακτήρα όπου θα υποστηρίζεται από ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό, λογοθεραπευτή, παιδοψυχολόγο, εργοθεραπευτή και ειδικότητες όπου θα παρέχεται συνολική βοήθεια στη γυναίκα και στο παιδί και όχι μόνο.

- Τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», όπου συνομίλησε με μέλη του ΔΣ. Συζητήθηκαν η προσφορά του συλλόγου, ο εθελοντισμός στον οποίο στηρίζεται, οι δράσεις του και η λειτουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο σύλλογος παρέχει ουσιαστική στήριξη στους ανθρώπους που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας και κακοποίησης (ενδοοικογενειακή ή μη) και συνδρομή για την αντιμετώπιση των ζητημάτων (νομικών και πρακτικών), που συνδέονται με την κάθε μορφής βία, που εκδηλώνεται σωματικά, ψυχολογικά, λεκτικά, σεξουαλικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Η βουλευτής συνεχάρη τα μέλη των διοικήσεων για την πολυσχιδή δράση τους και δήλωσε τη στήριξή της σε ό,τι χρειαστούν.