Κεντροαριστερά: Ικανοποίηση στην Ημαθία για την διαδικασία των εκλογών και την προσέλευση του κόσμου (video)

Την ικανοποίησή της τόσο για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας όσο και για το τελικό αποτέλεσμα εξέφρασε η επιτροπή εκλογικών διαδικασιών του νέου κεντροαριστερού φορέα στην Ημαθία, την Δευτέρα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου.

Ο επικεφαλής της επιτροπής Γιάννης Χασιώτης τόνισε ότι τον ικανοποιεί η παρουσία ανθρώπων που είχαν πολλά χρόνια να εμφανιστούν σε διαδικασίες. «Σηκώθηκαν από τον καναπέ και την πολυθρόνα του σπιτιού τους και περίμεναν έως και 40 λεπτά στην ουρά για να ψηφίσουν. Αυτό για μένα είναι το νέο κίνημα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κύριος Χασιώτης. Αναφορικά με την διαδικασία, ο κύριος Χασιώτης είπε ότι πήγε άψογα σε όλα τα εκλογικά κέντρα και δεν υπήρξε καμία ένσταση.

Ο Τάσος Τασιόπουλος χαρακτήρισε την διοργάνωση των εκλογών πρότυπο και τόνισε ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν αυξημένη επειδή η κυβέρνηση σήμερα παράγει μόνο απελπισία. «Θα πρέπει να υπάρξει ενότητα. Αν δε γίνει με τον τρόπο που έγινε το 1974 θα έχουμε αποτύχει. Εγώ όμως πιστεύω ότι θα γίνει όπως το 1974. Σήμερα τα διλήμματα άλλαξαν. Δεν υπάρχουν πλέον το δεξιά και αριστερά ή ο μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί» επεσήμανε ο κ. Τασιόπουλος.

Ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι ο κόσμος αναζητούσε τη χαμένη του αξιοπρέπεια. «Το κλίμα όπως το 1974. Οι συνθήκες είναι ανάλογες. Να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο. Η Φώφη Γεννηματά έχει το ισχυρό προβάδισμα. Της αναγνωρίστηκε η ενότητα και το κλίμα που δημιούργησε το τελευταίο διάστημα» είπε στην τοποθέτησή του.

Ο Θωμάς Λιόλιος χαρακτήρισε υποδειγματική τη διαδικασία των εκλογών και πρόσθεσε ότι όταν η δημοκρατία λειτουργεί συγκινεί τους ανθρώπους. «Εμείς από το Ποτάμι είπαμε ότι μπορούμε να είμαστε και στρατηγοί και στρατιώτες. Η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν σημαντικό έργο να κάνουν. Να ιδρύσουν νέο κόμμα και να στρέψουν τα πράγματα της πολιτικής σε μια άλλη κατεύθυνση. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και θα εργαστούμε γι’ αυτό, ώστε η παράταξη που γεννιέται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της δημοκρατίας στην πατρίδα μας» υπογράμμισε ο κύριος Λιόλιος.

Ο Κώστας Ασλάνογλου υποστήριξε ότι βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας εποχής. «Κάναμε το πρώτο βήμα με την ίδρυση του νέου φορέα μένουν να γίνουν πολλά ακόμη. Η χθεσινή εγκυρότητα της διαδικασίας δείχνει ότι κάτι νέο γεννιέται» είπε ο κύριος Ασλάνογλου.